Skip the navigation

Tiramisu

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Tiramisu

Klassisk italiensk dessert som är fantastiskt lyxig och god.

Duration
Totalt24min
Förberedelser20min
Tillagning4min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

3

ägg

120 g

florsocker

500 g

mascarpone

24

knapriga amarettikakor

125 ml

espresso

3 msk

kakaopulver

Steg för steg

  1. Lägg äggulor och socker i skålen till köksmaskinen.

  2. Vrid hastighetskontrollen till 4. Vispa äggen i minst 4 minuter tills blandningen är lätt och luftig.

  3. Tillsätt mascarponen, en matsked i taget och vispa i minst 30 sekunder på hastighet 6 tills du lägger till en extra mascarpone.

  4. Doppa amarettikakorna i espresson. Kakorna ska vara fuktiga men inte blöta.

  5. Fyll en djup bricka med hälften av kakorna. Täck med hälften av mascarponeblandningen.

  6. Upprepa det sista steget och täck brickan ordentligt med plastfolie. Ställ i kylen i 4 timmar.

  7. Pudra tiramisun med kakaopulver precis före servering.