Skip the navigation

Tahiniswirl chokladbrownie

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Tahini Swirl Chocolate Brownie

Njut av varje steg i Tahini Swirl Choklad Brownie-receptet med vår Artisan K400 Blender. Med vitrostad sesam och en aning espresso ger det ett imponerande resultat.

Duration
Totalt1h5
Förberedelser30min
Tillagning35min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

220 g

smör

320 g

mörk choklad

150 g

strösocker

200 g

farinsocker

4

ägg (rumstemperatur)

1 msk

vaniljextrakt

4 msk

mjölk

1 (40ml)

espresso

200 g

vetemjöl

50 g

kakaopulver

1,5 tsk

salt

180 g

vita rostade sesamfrön

90 ml

neutral olja

Steg för steg

  1. Tillsätt 180 g vita rostade sesamfrön, en ½ tesked salt och 90 ml neutral olja i mixern. Blanda i minst 1 minut på hastighet 3, skrapa ner sidorna och tillsätt olja vid behov.

  2. Öka långsamt till hastighet 4 tills tahinin är helt slät.

  3. Skär 220 g osaltat kallt smör i kuber och lägg tillsammans med 320 g mörk choklad över en dubbelpanna. Rör om tills allt har smält ihop.

  4. Tillsätt 150 g strösocker till smält choklad och rör om tills sockret är upplöst. Låt svalna.

  5. Överför chokladblandningen till blandarens kanna. Tillsätt 200 g mjöl, 50 g osötat kakaopulver, 1 tsk salt, 4 ägg, 4 msk mjölk, 1 espresso (40 ml), 1 msk vaniljextrakt och 3 msk nygjord tahini. Blanda på hastighet 4 tills smeten är väl blandad.

  6. Täck en fyrkantig bakplåt (26 cm x 26 cm) med bakpapper. Häll i kaksmeten.

  7. Lägg till klickar av tahini till brownie smeten och "virvla" med den slöa sidan av en smörkniv.

  8. Baka kakan i 30-35 minuter i en 180 ° C förvärmd ugn. Låt det svalna helt innan du skär.

  9. När kakan har svalnat helt, skär den tre gånger horisontellt och tre gånger vertikalt för att få 9 extra generösa, klibbiga skivor. Strö över lite krispigt havssalt eller ringla med extra krämig tahini.