Skip the navigation

Spenat och pistaschpesto

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Spinach-pistachio pesto

Liva upp en sallad eller pastarätt med den här spenat- och pistaschpeston.

Duration
Totalt8min
Förberedelser8min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

50 g

skalade pistaschnötter

225 g

färska spenatblad

50 g

färska blad av slätpersilja

75 g

parmesanost

2 klyftor

vitlök

1/4 tsk

salt

120 ml

extra-virgin olivolja

Steg för steg

  1. Rosta pistaschnötter i en stekpanna på medelhög värme i ca 5 minuter tills de börjar dofta, och skaka pannan då och då så att de rostas jämnt.

  2. Lägg alla pestoingredienser, förutom olivoljan, i en blenderkanna och pulsera. Tillsätt olivoljan långsamt tills allt är väl blandat men fortfarande grovt i konsistensen.

  3. Bre på smörgås eller rör ner i pasta.

  4. All olja kanske inte går åt, eller så kan du behöva lite till för att få önskad konsistens.