Skip the navigation

Spaghetti med bläckfisk och räkragu

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Spaghetti with cuttlefish and shrimps ragout

Att göra spaghetti med spaghettipressen är riktigt kul! Och ännu mer kul blir det att smaka på den ihop med en delikat fisksås.

Duration
Totalt1h5
Förberedelser50min
Tillagning15min

Redskap

PastaPressPastaPress
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

150 (plus extra till rullningen) g

vetemjöl

1

ägg

250 g

bläckfisk

150 g

räkstjärtar med skal

80 g

krossade tomater

1/2 glas

vitt vin

10 g

basilika

1/2

hackad lök

2 msk

extra virgin olivolja

nypa

havssalt

nypa

malen svartpeppar

Steg för steg

  1. Bryn löken i olja i en stekpanna, tillsätt sedan bläckfisk och vin för att låta det avdunsta. Tillsätt tomatmassa, salt och peppar, dra ner värmen och koka i 15 minuter.

  2. Medan du kokar såsen, lägg ägg, mjöl och salt i maskinens skål. Sätt fast skålen och degkroken på köksmaskinen och sätt den på hastighet 2. Knåda i 2-3 minuter. Tillsätt några skedar vatten om degen är för torr, en sked i taget.

  3. Ta upp degen ur skålen och dela den i valnötsstora bollar.

  4. Sätt fast pastapressen på köksmaskinen med spaghettiskivan isatt. Sätt köksmaskinen på hastighet mellan 8 och 10 beroende på degens fuktighet.

  5. Stoppa de valnötsstora degbollarna i mataren högst upp, använd sedan den rörliga trådarmen för att kapa pastan i önskad längd.

  6. Lägg spaghettin platt på en mjölad duk och låt det torka flera minuter innan du använder den, eller använd istället KitchenAids ställning för pastatorkning.

  7. Medan pastan torkar tillsätter du räkorna till såsen, sänker värmen och bryner dem i 3 minuter.

  8. Koka spaghettin i saltat kokande vatten, häll av allt vatten och häll spaghettin i stekpannan med såsen.

  9. Rör om ordentligt i 1 minut, fördela på 4 tallrikar och strö över ruccolasalladen. Tips! Strö över litet finrivet citronskal ovanpå rätten innan servering.