Skip the navigation

Soppa med rostad blomkål och curry

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Roasted cauliflower and curry soup

Krämig, kryddig soppa med kokosmjölk.

Duration
Totalt1h10
Förberedelser10min
Tillagning1h

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

1

tomat

150 g

blomkål

1/8

lök

1 klyfta

vitlök

1/2 msk

olivolja

150 ml

vatten

100 ml

kokosmjölk

1/2

buljongtärning

1/2 msk

röd currypasta

1/4 tsk

gurkmeja

1 cm

färsk ingefära

1/2 msk

färsk koriander (till garnering)

Steg för steg

  1. Halvera tomaterna. Lägg blomkålen, tomaterna, löken och vitlöken på en bakplåt. Ringla olivolja över och tillaga i 30 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C.

  2. Häll vattnet och kokosmjölken i mixerkannan. Lägg sedan i buljongtärningen, grönsakerna, currypastan, gurkmejan och ingefäran. Sätt kannan på soppstativet och kör programmet tills det är klart.

  3. Häll över i skålar och avsluta med lite kokosmjölk och färsk koriander.