Skip the navigation

Salted caramel granola med jordnötssmör

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Salted Caramel Peanut Butter Granola

Salted caramel granola med jordnötssmör

Duration
Totalt20min
Förberedelser10min
Tillagning10min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

150 g

havregryn

20 g

quinoa, puffade

30 g

salta jordnötter

160 g

urkärnade dadlar

140 g

jordnötssmör

1 nypa

salt

Steg för steg

  1. Värm ugnen till 175 °C.

  2. Blanda samman dadlarna, jordnötssmöret och en nypa salt i blendern.

  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål.

  4. Häll jordnötssmöret, dadelkrämen över de torra ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat.

  5. Bre ut granolan jämnt på ett bakplåtspapper.

  6. Baka i ugnen i 10 minuter, rör om en gång efter halva tiden.

  7. Ta ut granolan från ugnen när den är lätt rostad och gyllenbrun.

  8. Ta bort den från plåten och låt den svalna till den blir rumsvarm och blir hård.