Skip the navigation

Sallad med hallonvinägrett

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Raspberry Vinaigrette Salad

Duration
Totalt10min
Förberedelser10min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

ml 60

färsk citronsaft

ml 60

balsamvinäger

160 g

färska hallon

1

tärnad gul lök

4 tsk

ren lönnsirap

1 tsk

dijonsenap

1/2 tsk

havssalt

1/4 tsp1/4

nymalen svartpeppar

120 ml

extra jungfruolja

120 g

ruccola

g 280

tätt packad babyspenat

1

grönt äpple, kärnat och skivat med en mandolin

1

skivad rödlök, skuren i små halvmånar

150 g

smulad fetaost

140 g

mandelspån

30 g

skalade hamapfrön

Steg för steg

  1. Häll citronjuice, balsamvinäger, hallon, lök, lönnsirap, senap, salt och peppar i behållaren till din KitchenAid® Power Plus® Blender.

  2. Sätt på locket och börja mixa på hastighet 1 och öka gradvis till hastighet 3 i ungefär 10 sekunder tills blandningen är slät.

  3. Låt maskinen fortsätta gå medan du tar bort locket i mitten.

  4. Häll sakta i olivoljan i mittenhålet i en stadig stråle och fortsätt att mixa ytterligare i cirka 10 sekunder tills allt är blandat.

  5. Häll dressingen i en liten serveringsskål. Blanda försiktigt salladsingredienserna i en stor salladsskål och servera salladen för sig med dressingen vid sidan om på bordet.