Skip the navigation

Rökt tomatsoppa med kikärter

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Smokey Tomato Soup with Chickpeas

Duration
Totalt10min
Förberedelser10min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

960 ml

grönsaksbuljong

88 g

tätt packade soltorkade tomater (mjuka eller förvarade i olja; häll bort överflödig olja)

20 g

hackad grön lök (vita och gröna delar)

2

medelstora färska urkärnade dadlar

1

medelstor vitlöksklyfta (1 tesked hackad)

1 tsk

havssalt

1/4 tsk

rökt paprika

1/8 tsk

röda chiliflingor

300 g

delade färska tomater

1 msk

färsk citronsaft, till serveringen

425 g

kokta kikärtor, sköljda och avrunna

70 g

finhackad bladpersilja, lite extra till serveringen

Steg för steg

  1. Till buljongen: häll i soltorkade tomater, grönlök, urkärnade dadlar, vitlök, salt, rökt paprika och röda paprikaflakes i din KitchenAid® Power Plus® Blender.

  2. Sätt på locket och ställ in blendern på Adapti-Blend™ Sopp-programmet.

  3. Blanda tills maskinen stängs av.

  4. Alternativt, blanda i cirka 5 minuter, börja med hastighet 1 och öka gradvis till hastighet 10.

  5. Tillsätt de färska tomaterna och citronjuice, sätt på locket och mixa med variabel hastighet i 3 till 5 sekunder tills tomaterna bara är lite sönderdelade.

  6. Lägg till kikärterna och persiljan och låt soppen stå med locket på i 1 minut för att värma upp bönorna.

  7. Soppan kommer att vara varm när den kommer ut från blendern.

  8. Häll i skålar, och njut omedelbart, toppad med lite hackad persilja.

  9. För en vackrare servering är det bättre att först hälla soppan i en gryta, och sedan hälla upp den därifrån för att få en jämn fördelning av vätskan och kikärterna etc.