Skip the navigation

Risotto med butternutpumpa

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Butternut risotto

Smakrik och värmande risotto med butternutpumpa som hela familjen gillar.

Duration
Totalt1h5
Förberedelser20min
Tillagning45min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

1,5 msk

olivolja

1/4

butternutpumpa

50 g

chorizo

1/2

röd chili

1/2

lök

1/2

vitlöksklyfta

250 g

risottoris

75 ml

vitt vin

750 ml

grönsaksbuljong

1/2 msk

smör

5 blad

salvia

1/2

svartpeppar

1/2 tsk

salt

Steg för steg

  1. Värm ugnen till 200 °C. Skala och skär butternutpumpan i bitar.

  2. Lägg butternutpumpan på en plåt med bakplåtspapper, ringla två matskedar olivolja över bitarna och grädda i ugnen i 20 minuter tills de är mjuka.

  3. Skiva chorizo och stek den med en msk olivolja i en stor, djup kastrull. Plocka bort chorizon men behåll så mycket fett som möjligt i kastrullen. 

  4. Skala lök och vitlök och finhacka dem. Lägg dem i kastrullen med chorizofettet och stek dem i tre minuter. Tillsätt risottoriset. 

  5. Häll i vinet och låt det absorberas helt av riset. Låt risotton sjuda och tillsätt 150 ml grönsaksbuljong åt gången. Rör om med jämna mellanrum och se till att all vätska har absorberats innan du tillsätter mer.

  6. Lägg butternutpumpan i matberedaren när den har svalnat och använd universalbladet i rostfritt stål. Blanda på hastighet 2 tills blandningen är jämn men det fortfarande finns bitar i den.

  7. Rör ner butternut squash, chorizo, smör, pinjenötter och salvia i riset. Smaka av med salt och peppar.