Föregående sida
Skicka pastan

Ricotta- och salviagratinerade pastarullar

Ovanligt och väldigt koreografiskt recept, idealiskt för en lätt lunch med familj och vänner.

Börja laga mat

Verktyg

Köksmaskin

Köksmaskin

Pastaplattrullare

Pastaplattrullare

Detaljer

10

Ingredienser

10

Steg

Tid

45'

Förberedelse

30'

Tillagning

75'

Sammanlagt

Ingredienser

Hur många portioner?

  • 150 gricottaost
  • 2ägg
  • 130 gvetemjöl
  • 50 griven parmesanost
  • 150 mlstandardmjölk
  • 15 gsmör
  • 10 gfärska salviablad
  • 1 nypamalen muskotnöt
  • -salt.
  • -malen peppar
  • 300 gricottaost
  • 4ägg
  • 260 gvetemjöl
  • 100 griven parmesanost
  • 300 mlstandardmjölk
  • 30 gsmör
  • 15 gfärska salviablad
  • 1/3 teskedmalen muskotnöt
  • -salt.
  • -malen peppar
  • 500 gricottaost
  • 6ägg
  • 400 gvetemjöl
  • 150 griven parmesanost
  • 500 mlstandardmjölk
  • 50 gsmör
  • 20 gfärska salviablad
  • 1/3 teskedmalen muskotnöt
  • -salt.
  • -malen peppar
Gör det nu
  • Steg 1

    Sätt fast skålen och trådvispen på köksmaskinen. Tillsätt Ricottaost, 2 ägg, malen muskotnöt, salt, peppar och hälften av parmesanosten. Vispa på hastighet 6 tills det gått ihop ordentligt.

  • Steg 2

    Placera ägg, mjöl och salt i maskinens skål. Sätt fast skålen och degkroken på köksmaskinen och sätt den på hastighet 2. Knåda i 2-3 minuter. Tillsätt några skedar vatten om degen är för torr, en sked i taget.

  • Steg 3

    Ta upp degen ur skålen och skär den i fyra delar. Ta en del och platta ut den för hand till en rektangulär form. Se till att du täcker de andra delarna med plastfilm för att förhindra att de torkar. .

  • Steg 4

    Sätt fast pastavalsen på din köksmaskin och sätt den på tjocklek 1. Sätt hastighetskontrollen på 2 och kör pastadegen genom pastavalsen. Vik degen dubbel och kör igenom den igen. Gör det flera gånger för att få degen att gå samman ordentligt.

  • Steg 5

    Medan du tillsätter litet mjöl på ena sidan av degen igen, ändra inställningen till tjocklek 3 och passera pastadegen genom pastavalsen, ställ sedan in tjocklek 4.

  • Steg 6

    Skär pastabladen i ungefär 20 cm långa segment. Lägg på 4 matskedar fyllning och rulla ihop längs långsidan så att du får en cylinder. Upprepa proceduren med resten av ingredienserna.

  • Steg 7

    Skär rullarna i 2 cm spiraler, smörj botten av en långpanna och placera spiralerna i rader.

  • Steg 8

    Häll mjölken i bläckplåten, krydda med bitar av smör och salviablad, strö över resten av osten och täck över med aluminiumfolie. Baka i ungen i 30 minuter på 200°C.

  • Steg 9

    Servera tämligen hett genom att ta bort folien precis innan servering.

  • TIPS

    Tillsätt 2 matskedar pesto till fyllningen för att ge extra smak till receptet.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Mango- och basilikasorbet

Rik och len, den här enkla mangosorbeten har krämig struktur, men utan ägg och mjölk.

  • 30' Förberedelse
  • 5' Tillagning

Ricotta- och salviagratinerade pastarullar

Ovanligt och väldigt koreografiskt recept, idealiskt för en lätt lunch med familj och vänner.

  • 45' Förberedelse
  • 30' Tillagning

Melon-, granatäppel- och fetaostsallad

Fräschhet kunde vara smeknamnet på den här salladen med en antydan för de som vill hålla ögonen på smaken,...

  • 15' Förberedelse

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration på läckra rätter, fiffiga tips och förmånliga KitchenAid-erbjudanden.

ANMÄL DIG

Jag förstår och samtycker till innehållet i integritetsmeddelande och:


a) Jag samtycker till att ta emot anpassad marknadsföringskommunikation om KitchenAid och andra varumärken som tillhör Whirlpool.

Ricotta- och salviagratinerade pastarullar

Steg 1

Sätt fast skålen och trådvispen på köksmaskinen. Tillsätt Ricottaost, 2 ägg, malen muskotnöt, salt, peppar och hälften av parmesanosten. Vispa på hastighet 6 tills det gått ihop ordentligt.

Steg 2

Placera ägg, mjöl och salt i maskinens skål. Sätt fast skålen och degkroken på köksmaskinen och sätt den på hastighet 2. Knåda i 2-3 minuter. Tillsätt några skedar vatten om degen är för torr, en sked i taget.

Steg 3

Ta upp degen ur skålen och skär den i fyra delar. Ta en del och platta ut den för hand till en rektangulär form. Se till att du täcker de andra delarna med plastfilm för att förhindra att de torkar. .

Steg 4

Sätt fast pastavalsen på din köksmaskin och sätt den på tjocklek 1. Sätt hastighetskontrollen på 2 och kör pastadegen genom pastavalsen. Vik degen dubbel och kör igenom den igen. Gör det flera gånger för att få degen att gå samman ordentligt.

Steg 5

Medan du tillsätter litet mjöl på ena sidan av degen igen, ändra inställningen till tjocklek 3 och passera pastadegen genom pastavalsen, ställ sedan in tjocklek 4.

Steg 6

Skär pastabladen i ungefär 20 cm långa segment. Lägg på 4 matskedar fyllning och rulla ihop längs långsidan så att du får en cylinder. Upprepa proceduren med resten av ingredienserna.

Steg 7

Skär rullarna i 2 cm spiraler, smörj botten av en långpanna och placera spiralerna i rader.

Steg 8

Häll mjölken i bläckplåten, krydda med bitar av smör och salviablad, strö över resten av osten och täck över med aluminiumfolie. Baka i ungen i 30 minuter på 200°C.

Steg 9

Servera tämligen hett genom att ta bort folien precis innan servering.

TIPS

Tillsätt 2 matskedar pesto till fyllningen för att ge extra smak till receptet.

Önskelista

Du måste vara inloggad för att lägga till produkter på önskelistan.

Gå till ditt konto

Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.