Föregående sida
Barn och familj

Rågbröd med russin och hasselnötter

Börja laga mat

Detaljer

7

Ingredienser

4

Steg

Tid

95'

Förberedelse

35'

Tillagning

130'

Sammanlagt

Ingredienser

  • 350 gvetemjöl
  • 100 grågmjöl
  • 10 gtorrjäst
  • 5 gsalt
  • 300 mlvarmt vatten (cirka 40 °c)
  • 80 grussin
  • 40 ghackade hasselnötter
Gör det nu
  • Steg 1

    Värm upp brödskålen genom att fylla den med varmt vatten. Häll ut vattnet och torka skålen med en handduk. Tillsätt de två mjölsorterna, jäst och salt i brödskålen. Sätt fast brödskålen på KitchenAid-köksmaskinen. Sätt i degkroken och lås huvudet. Vrid köksmaskinen till hastighet 2 och blanda de torra ingredienserna i 30 sekunder. Häll långsamt i varmt vatten. Knåda ingredienserna i 2 minuter. Häll i russin och hackade hasselnötter och fortsätt knåda på hastighet 2 i 8 minuter. Ta bort degen från kroken och ta bort brödskålen. Strö lite mjöl på degen. Använd en hand för att vända och täcka degen i mjöl och täck sedan skålen med locket. Låt degen jäsa i 60 minuter.

  • Steg 2

    Ta av locket från skålen, ta försiktigt ut degen ur skålen och lägg den på en mjölad yta. Knåda degen för hand genom att sträcka ut och vika den kontinuerligt i 3 minuter. Rulla en boll genom att ta upp ena änden av degen, sträcka ut den och sedan vika den mot mitten som när du viker ett kuvert. Fortsätt tills degen ser ut som en rund brödlimpa. Placera försiktigt båda händerna på vardera sidan av den runda delen och böj försiktigt höger handflata runt den högra kanten samtidigt som du använder vänster hand för att rotera den runda delen på ytan. Den här åtgärden jämnar till degen till en rund bulle.

  • Steg 3

    Klä locket till brödskålen med bakplåtspapper. Lägg degen på locket och täck den med brödskålen. Låt degen jäsa i 30 minuter.

  • Steg 4

    Förvärm ugnen till 230 °C när degen står på andra jäsningen. Sätt in brödskålen i ugnen. Grädda i 30 minuter. Ta försiktigt ut brödskålen med grytlappar och grädda brödet i ytterligare 5 minuter, eller tills skorpan är gyllenbrun. Lägg brödet på ett galler för att svalna innan du skär det i skivor.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Rågbröd med russin och hasselnötter

Steg 1

Värm upp brödskålen genom att fylla den med varmt vatten. Häll ut vattnet och torka skålen med en handduk. Tillsätt de två mjölsorterna, jäst och salt i brödskålen. Sätt fast brödskålen på KitchenAid-köksmaskinen. Sätt i degkroken och lås huvudet. Vrid köksmaskinen till hastighet 2 och blanda de torra ingredienserna i 30 sekunder. Häll långsamt i varmt vatten. Knåda ingredienserna i 2 minuter. Häll i russin och hackade hasselnötter och fortsätt knåda på hastighet 2 i 8 minuter. Ta bort degen från kroken och ta bort brödskålen. Strö lite mjöl på degen. Använd en hand för att vända och täcka degen i mjöl och täck sedan skålen med locket. Låt degen jäsa i 60 minuter.

Steg 2

Ta av locket från skålen, ta försiktigt ut degen ur skålen och lägg den på en mjölad yta. Knåda degen för hand genom att sträcka ut och vika den kontinuerligt i 3 minuter. Rulla en boll genom att ta upp ena änden av degen, sträcka ut den och sedan vika den mot mitten som när du viker ett kuvert. Fortsätt tills degen ser ut som en rund brödlimpa. Placera försiktigt båda händerna på vardera sidan av den runda delen och böj försiktigt höger handflata runt den högra kanten samtidigt som du använder vänster hand för att rotera den runda delen på ytan. Den här åtgärden jämnar till degen till en rund bulle.

Steg 3

Klä locket till brödskålen med bakplåtspapper. Lägg degen på locket och täck den med brödskålen. Låt degen jäsa i 30 minuter.

Steg 4

Förvärm ugnen till 230 °C när degen står på andra jäsningen. Sätt in brödskålen i ugnen. Grädda i 30 minuter. Ta försiktigt ut brödskålen med grytlappar och grädda brödet i ytterligare 5 minuter, eller tills skorpan är gyllenbrun. Lägg brödet på ett galler för att svalna innan du skär det i skivor.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.