Pumpapaj
Det enda receptet på pumpapaj som du någonsin kommer behöva.
Redskap
Ingredienser
Portioner
250 g
vetemjöl
40 g
finkornigt strösocker
en nypa
salt
125 g
smör i kuber
1+2 för pajfyllningen
ägg
225 g
pumpapuré
300 ml
sötad kondenserad mjölk
1/2 tsk
kanel
1/2 tsk
mald kryddnejlika
1/2 tsk
mald ingefära
Steg för steg
Blanda mjöl, socker och salt i köksmaskinens skål med flatblandaren monterad i hastighet 1 i 30 sekunder.
Tillsätt smör och blanda sedan på hastighet 2 i 2 minuter. Tillsätt slutligen ägget och blanda tills degen bildar en boll.
Svep in degen i plastfolie och kyl den i 30 minuter.
Lägg degen på en mjölad yta och rulla ut den. Lägg den på en förberedd bakform, trimma kanterna och grädda i 15 minuter i en förvärmd ugn på 190 °C. Ta bort bakbönorna och grädda ytterligare 5 minuter. Ta ut ur ugnen.
Häll pumpapurén, den kondenserade mjölken, äggen och kryddorna i köksmaskinens skål med ballongvispen monterad. Blanda i 1 minut på hastighet 4.
Häll fyllningen i den redan gräddade bakverksdegen och grädda pajen i 20–25 minuter i en förvärmd ugn på 190 °C.