Skip the navigation

Pumpapaj

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Pumpkin pie

Det enda receptet på pumpapaj som du någonsin kommer behöva.

Duration
Totalt55min
Förberedelser10min
Tillagning45min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

250 g

vetemjöl

40 g

finkornigt strösocker

en nypa

salt

125 g

smör i kuber

1+2 för pajfyllningen

ägg

225 g

pumpapuré

300 ml

sötad kondenserad mjölk

1/2 tsk

kanel

1/2 tsk

mald kryddnejlika

1/2 tsk

mald ingefära

Steg för steg

  1. Blanda mjöl, socker och salt i köksmaskinens skål med flatblandaren monterad i hastighet 1 i 30 sekunder.

  2. Tillsätt smör och blanda sedan på hastighet 2 i 2 minuter. Tillsätt slutligen ägget och blanda tills degen bildar en boll.

  3. Svep in degen i plastfolie och kyl den i 30 minuter.

  4. Lägg degen på en mjölad yta och rulla ut den. Lägg den på en förberedd bakform, trimma kanterna och grädda i 15 minuter i en förvärmd ugn på 190 °C. Ta bort bakbönorna och grädda ytterligare 5 minuter. Ta ut ur ugnen.

  5. Häll pumpapurén, den kondenserade mjölken, äggen och kryddorna i köksmaskinens skål med ballongvispen monterad. Blanda i 1 minut på hastighet 4.

  6. Häll fyllningen i den redan gräddade bakverksdegen och grädda pajen i 20–25 minuter i en förvärmd ugn på 190 °C.