Pannkakor med dadlar och cashewnoetssmoer
Unna dina sötbegär med hemlagade dadelpannkakor, cashewsmör och lönnsirap. Recept skapat i KitchenAid Artisan K400 Blender. Testa själv.
Redskap
Ingredienser
Portioner
8
dadlar
250 ml
mjölk eller vegetabilisk mjölk
1
ägg
200 g
mjöl
2 tsk
bakpulver
225 g
cashewnötter
80 ml
lönnsirap
1 tsk
vaniljextrakt
3/4 tsk
salt
3 msk
neutral olja
lite extra
olivolja för stekpannan
Steg för steg
Gröp ur dadlarna.
Tillsätt dadlar, mjölk, ägg, 1 matsked olja, mjöl, bakpulver och ½ tesked salt i mixern. Blanda på hastighet 5 tills smeten är jämn.
Värm en stekpanna på medelhög värme, smörj pannan lätt och tillsätt en skänk av smeten.
Baka pannkakorna i 2 minuter tills bubblor börjar bildas på ytan. Vänd och baka i ytterligare en minut tills de är gyllenbruna.
Blanda cashewnötter, lönnsirap och vaniljextrakt i en skål. Rör om tills nötterna är täckta av sirapen.
Sprid cashewnötterna i ett jämnt lager på en täckt bakplåt. Rosta i 15-20 minuter i en 180 ° C förvärmd ugn tills de är gyllenbruna. Lägg åt sidan och låt svalna.
Tillsätt nötterna, 2 matskedar olja och ¼ tesked salt i den lilla behållaren och börja blanda på hastighet 3.
Öka hastigheten långsamt på blendern tills en smidig blandning bildas. Skrapa ner på sidan av behållaren - tillsätt mer olja vid behov.
Stapla dina pannkakor så högt du vågar. Avsluta med en krämig cashewnötsmör och rikligt med lönnsirap. Lägg till hackade dadlar för lite extra tugg och karamelliserade cashewnötter för extra knaprighet!