Skip the navigation

Pannkakor med dadlar och cashewnoetssmoer

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Sticky date and cashew nutbutter pancakes

Unna dina sötbegär med hemlagade dadelpannkakor, cashewsmör och lönnsirap. Recept skapat i KitchenAid Artisan K400 Blender. Testa själv.

Duration
Totalt40min
Förberedelser20min
Tillagning20min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

8

dadlar

250 ml

mjölk eller vegetabilisk mjölk

1

ägg

200 g

mjöl

2 tsk

bakpulver

225 g

cashewnötter

80 ml

lönnsirap

1 tsk

vaniljextrakt

3/4 tsk

salt

3 msk

neutral olja

lite extra

olivolja för stekpannan

Steg för steg

  1. Gröp ur dadlarna.

  2. Tillsätt dadlar, mjölk, ägg, 1 matsked olja, mjöl, bakpulver och ½ tesked salt i mixern. Blanda på hastighet 5 tills smeten är jämn.

  3. Värm en stekpanna på medelhög värme, smörj pannan lätt och tillsätt en skänk av smeten.

  4. Baka pannkakorna i 2 minuter tills bubblor börjar bildas på ytan. Vänd och baka i ytterligare en minut tills de är gyllenbruna.

  5. Blanda cashewnötter, lönnsirap och vaniljextrakt i en skål. Rör om tills nötterna är täckta av sirapen.

  6. Sprid cashewnötterna i ett jämnt lager på en täckt bakplåt. Rosta i 15-20 minuter i en 180 ° C förvärmd ugn tills de är gyllenbruna. Lägg åt sidan och låt svalna.

  7. Tillsätt nötterna, 2 matskedar olja och ¼ tesked salt i den lilla behållaren och börja blanda på hastighet 3.

  8. Öka hastigheten långsamt på blendern tills en smidig blandning bildas. Skrapa ner på sidan av behållaren - tillsätt mer olja vid behov.

  9. Stapla dina pannkakor så högt du vågar. Avsluta med en krämig cashewnötsmör och rikligt med lönnsirap. Lägg till hackade dadlar för lite extra tugg och karamelliserade cashewnötter för extra knaprighet!