Moscow mule-granité
En twist på den klassiska Moscow mule, precis lika kryddig och söt men dubbelt så uppfriskande och serveras över granité.
Redskap
Ingredienser
Portioner
1050 ml
vatten
250 g
socker
2
limefrukter
4 cm
ingefära
20
myntablad
100 ml
vodka
300 ml
ginger beer
Steg för steg
Gör ispuckarna. Häll 800 ml vatten i isformarna av plast och frys i 12–24 timmar.
Gör sirapen. Tillsätt resterande 250 ml vatten, strösocker, juice från trå limefrukter, skal från en lime, strimlad ingefära och myntablad i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda tills sirapen har samma konsistens som lönnsirap (cirka 30 minuter).
Sila och låt svalna helt innan du häller över sirapen i en förslutningsbar flaska. Förvara i kylen.
Låt ispuckarna vila i rumstemperatur tills puckarnas utsida har fin glans. Placera pucken i KitchenAid-isskärardelen, vrid hastigheten till 10 och låt granitén rinna ned i ett serveringsglas.
Häll upp vodkan i två glas och häll i hälften av den mängd ginger beer som anges i receptet. Rör om med en gaffel.
Gör granité av en andra ispuck i glaset. Toppa med återstående mängd ginger beer tills glaset är nästan fullt. Ringla över lite sirap.
Garnera med en myntakvist, färsk lime och en chilipeppar.