Skip the navigation

Moscow mule-granité

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Moscow Mule Shave Ice

En twist på den klassiska Moscow mule, precis lika kryddig och söt men dubbelt så uppfriskande och serveras över granité.

Duration
Totalt50min
Förberedelser20min
Tillagning30min

Redskap

IceShaverIceShaver
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

1050 ml

vatten

250 g

socker

2

limefrukter

4 cm

ingefära

20

myntablad

100 ml

vodka

300 ml

ginger beer

Steg för steg

  1. Gör ispuckarna. Häll 800 ml vatten i isformarna av plast och frys i 12–24 timmar.

  2. Gör sirapen. Tillsätt resterande 250 ml vatten, strösocker, juice från trå limefrukter, skal från en lime, strimlad ingefära och myntablad i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda tills sirapen har samma konsistens som lönnsirap (cirka 30 minuter).

  3. Sila och låt svalna helt innan du häller över sirapen i en förslutningsbar flaska. Förvara i kylen.

  4. Låt ispuckarna vila i rumstemperatur tills puckarnas utsida har fin glans. Placera pucken i KitchenAid-isskärardelen, vrid hastigheten till 10 och låt granitén rinna ned i ett serveringsglas.

  5. Häll upp vodkan i två glas och häll i hälften av den mängd ginger beer som anges i receptet. Rör om med en gaffel.

  6. Gör granité av en andra ispuck i glaset. Toppa med återstående mängd ginger beer tills glaset är nästan fullt. Ringla över lite sirap.

  7. Garnera med en myntakvist, färsk lime och en chilipeppar.