Skip the navigation

Mintchokladpudding

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Choc-Mint Pudding

Duration
Totalt0min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

120 ml

osötad mandelmjölk

180 ml

äkta lönnsirap eller mer efter smak

52 g

raw kakaopulver eller osötat kakaopulver

33 g

krämigt mandelsmör

1/4

tsk pepparmyntextrakt, eller mer efter smak (valfritt)

-

havssalt

4

medelstor avokado, skalad utan kärna

35 g

skalade hampafrön eller mandelspån till serveringen

Steg för steg

  1. Häll i mjölk, lönnsirap, kakaopulver, mandelsmör, pepparmyntextrakt och salt i din KitchenAid® Power Plus®-behållare, sätt på locket och mixa på variabel hastighet 4 i 5 till 10 sekunder tills det är väl blandat.

  2. Tillsätt avokadon, sätt på locket igen, ta bort lockets mittendel och sätt i staven.

  3. Håll staven på plats med ett fast grepp, bearbeta på variabel hastighet 11 i 20 till 30 sekunder medan du använder staven för att styra ingredienserna genom bladen tills den är jämn och krämig.

  4. Skeda upp blandningen i fyra efterrättsskålar eller cocktailglas och kyl i kylskåpet i ett par timmar.

  5. Servera med hampafrön eller mandelspån.

  6. Du kan utelämna pepparmyntextraktet för att göra vanlig chokladpudding. Du kan också ersätta pepparmyntextraktet med antingen 1 1/2 teskedar malen kanel eller 1/8 tesked röda chiliflingor. Du kan också ersätta mandelsmöret med 1/3 till 1/2 kopp krämigt jordnötssmör. Om du gör det måste du tillsätta 1 till 2 matskedar mer lönnsirap. Då avokado oxiderar snabbt ska detta recept helst ätas inom 3 till 4 timmar efter tillagningen.