Föregående sida
Lätt som en plätt

Melon-, granatäppel- och fetaostsallad

Fräschhet kunde vara smeknamnet på den här salladen med en antydan för de som vill hålla ögonen på smaken, tillägget av krämig och salt fetaost.

Börja laga mat

Verktyg

Köksmaskin

Köksmaskin

Matberedartillsats

Matberedartillsats

Detaljer

7

Ingredienser

7

Steg

Tid

15'

Förberedelse

15'

Sammanlagt

Ingredienser

Hur många portioner?

  • 1/2 mediumcantaloupmelon
  • 100 gfetaost i kuber
  • 25 gfärsk basilika
  • 50 ggranatäppelkärnor
  • 1 teskedröda pepparkorn
  • -extra virgin olivolja
  • -bordssalt
  • 1 mediumcantaloupmelon
  • 200 gfetaost i kuber
  • 50 gfärsk basilika
  • 100 ggranatäppelkärnor
  • 1 matskedröda pepparkorn
  • -extra virgin olivolja
  • -bordssalt
  • 2 smallcantaloupmelon
  • 300 gfetaost i kuber
  • 75 gfärsk basilika
  • 150 ggranatäppelkärnor
  • 2 teskedarröda pepparkorn
  • -extra virgin olivolja
  • -bordssalt
Gör det nu
  • Steg 1

    Skala melonen, dela i två halvor och rensa från kärnor genom att använda en matsked. Skär sedan halvorna i klyftor.

  • Steg 2

    Sätt fast matberedartillbehöret, med den vändbara skivan för strimlat isatt, på KitchenAid Köksmaskin . Placera en skål under tillbehöret.

  • Steg 3

    Ställ en medelstor skål under tillbehöret för att fånga upp de strimlade grönsakerna och sätt köksmaskinen på hastighet 4.

  • Steg 4

    Stoppa in klyftorna en och en i matberedarens rör och tryck försiktigt med påmataren.

  • Steg 5

    Blanda fetaostkuberna, basilikablad, 4 matskedar olja, rödpepparkornen och väldigt litet salt i en liten skål.

  • Steg 6

    Sprid ut dressingen över den strimlade melonen, tillsätt granatäpplet och blanda väl.

  • TIPS

    Några skivor Parmaskinka ovanpå den här salladen kommer att ge hela familjen en tillfredställande, snygg och smakrik måltid.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Mango- och basilikasorbet

Rik och len, den här enkla mangosorbeten har krämig struktur, men utan ägg och mjölk.

  • 30' Förberedelse
  • 5' Tillagning

Ricotta- och salviagratinerade pastarullar

Ovanligt och väldigt koreografiskt recept, idealiskt för en lätt lunch med familj och vänner.

  • 45' Förberedelse
  • 30' Tillagning

Melon-, granatäppel- och fetaostsallad

Fräschhet kunde vara smeknamnet på den här salladen med en antydan för de som vill hålla ögonen på smaken,...

  • 15' Förberedelse

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration på läckra rätter, fiffiga tips och förmånliga KitchenAid-erbjudanden.

ANMÄL DIG

Jag förstår och samtycker till innehållet i integritetsmeddelande och:


a) Jag samtycker till att ta emot anpassad marknadsföringskommunikation om KitchenAid och andra varumärken som tillhör Whirlpool.

Melon-, granatäppel- och fetaostsallad

Steg 1

Skala melonen, dela i två halvor och rensa från kärnor genom att använda en matsked. Skär sedan halvorna i klyftor.

Steg 2

Sätt fast matberedartillbehöret, med den vändbara skivan för strimlat isatt, på KitchenAid Köksmaskin . Placera en skål under tillbehöret.

Steg 3

Ställ en medelstor skål under tillbehöret för att fånga upp de strimlade grönsakerna och sätt köksmaskinen på hastighet 4.

Steg 4

Stoppa in klyftorna en och en i matberedarens rör och tryck försiktigt med påmataren.

Steg 5

Blanda fetaostkuberna, basilikablad, 4 matskedar olja, rödpepparkornen och väldigt litet salt i en liten skål.

Steg 6

Sprid ut dressingen över den strimlade melonen, tillsätt granatäpplet och blanda väl.

TIPS

Några skivor Parmaskinka ovanpå den här salladen kommer att ge hela familjen en tillfredställande, snygg och smakrik måltid.

Önskelista

Du måste vara inloggad för att lägga till produkter på önskelistan.

Gå till ditt konto

Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.