Skip the navigation

Melanzane alla parmigiana

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Aubergine Parmigiana

Italiensk vegetarisk auberginegratäng med tomat, ost, och aubergine är en fantastisk vardagsrätt

Duration
Totalt55min
Förberedelser10min
Tillagning45min

Redskap

StandMixerStandMixer
FoodStrainerFoodStrainer
FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

2

aubergine

1 kg

tomater (roma eller san marzano)

1

lök

1

vitlöksklyfta

50 g

parmesanost

2

mozzarella

50 ml

olivolja

- nypa

salt

2 tsk

torkad oregano

Steg för steg

  1. Fäst passertillsatsen för frukt- och grönsaker på köksmaskinen.

  2. Skiva tomaterna på längden. Ta ut fröna. Skär i fyra delar.

  3. Mosa tomaterna till en coulis på hastighet 4.

  4. Skala lök och vitlök och finhacka dem.

  5. Värm hälften av olivoljan i en stekpanna. Tillsätt lök och vitlök. Stek i 1 minut. Häll tomatcoulisen i pannan. Tillsätt torkad oregano och salt. Låt sjuda på svag värme i 20 minuter.

  6. Skär äggplantorna i 1 cm stora skivor. Värm upp resten av olivoljan i en annan kastrull och tillaga äggplantorna på båda sidorna tills de är mjuka och lätt förkolnade. Du måste tillaga dem i omgångar, eftersom alla förmodligen inte får plats i pannan.

  7. Skär mozzarellan.

  8. Lägg äggplantorna och mozzarella i en eldfast form. Täck över med varm tomatsås och avsluta med riven parmesanost. Grädda i en föruppvärmd ugn på 180°C i 15 minuter tills de är gyllenbruna och rykande varma.