Melanzane alla parmigiana
Italiensk vegetarisk auberginegratäng med tomat, ost, och aubergine är en fantastisk vardagsrätt
Redskap
Ingredienser
Portioner
2
aubergine
1 kg
tomater (roma eller san marzano)
1
lök
1
vitlöksklyfta
50 g
parmesanost
2
mozzarella
50 ml
olivolja
- nypa
salt
2 tsk
torkad oregano
Steg för steg
Fäst passertillsatsen för frukt- och grönsaker på köksmaskinen.
Skiva tomaterna på längden. Ta ut fröna. Skär i fyra delar.
Mosa tomaterna till en coulis på hastighet 4.
Skala lök och vitlök och finhacka dem.
Värm hälften av olivoljan i en stekpanna. Tillsätt lök och vitlök. Stek i 1 minut. Häll tomatcoulisen i pannan. Tillsätt torkad oregano och salt. Låt sjuda på svag värme i 20 minuter.
Skär äggplantorna i 1 cm stora skivor. Värm upp resten av olivoljan i en annan kastrull och tillaga äggplantorna på båda sidorna tills de är mjuka och lätt förkolnade. Du måste tillaga dem i omgångar, eftersom alla förmodligen inte får plats i pannan.
Skär mozzarellan.
Lägg äggplantorna och mozzarella i en eldfast form. Täck över med varm tomatsås och avsluta med riven parmesanost. Grädda i en föruppvärmd ugn på 180°C i 15 minuter tills de är gyllenbruna och rykande varma.