Skip the navigation

Marshmallows

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Marshmallows

Fluffiga och mjuka marshmallows som är lätta att göra hemma.

Duration
Totalt10min
Förberedelser10min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

10

gelatinblad

120 g

ljus sirap

340 g

strösocker

180 ml + mer för blötläggning av gelatinbladen

vatten

2

äggvitor

1 msk

vaniljextrakt

100 g

florsocker

100 g

majsena

Steg för steg

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

  2. Lägg den ljus sirapen, sockret och vattnet i en stor kastrull och värm på medelstark värme. Koka upp sockret till det kokar mjukt och låt koka i 5 minuter. Rör inte om.

  3. Lägg äggvitorna i skålen till köksmaskinen med ballongvisp. Blanda i 1 minut på hastighet 10 tills toppar bildas.

  4. När köksmaskinen är igång häller du långsamt i sockersirapen på sidan av skålen.

  5. Pressa ut gelatinbladen och tillsätt dem till äggvitorna och sockerblandningen. Tillsätt vaniljextrakt.

  6. Vispa i hastighet 10 tills marshmallowblandningen är tjock och glansig.

  7. Blanda ihop florsocker och majsstärkelse. Täck en bakplåt med bakplåtspapper och pudra över en generös mängd florsockerblandning. Detta är för att förhindra att marshmallowen fastnar.

  8. Häll i marshmallow-blandningen, strö florsockerblandningen över den och låt den stå i rumstemperatur över natten. Strö över en vass kniv med majsstärkelse innan du skär marshmallowen i önskad form och storlek.