Föregående sida

Mangomochi

Söta och sega glassbollar som är lättare att göra än du tror.

Börja laga mat

Detaljer

9

Ingredienser

9

Steg

Tid

45'

Förberedelse

5'

Tillagning

50'

Sammanlagt

Ingredienser

  • 360 mlvispgrädde
  • 120 mlstandardmjölk
  • 500 gmangopuré
  • 275 gsocker
  • 1lime
  • 150 gklibbigt rismjöl
  • 300 mlvatten
  • 50 gmangosylt
  • till pudringmajsstärkelse
Gör det nu
  • Steg 1

    Tillsätt grädde, mjölk, mangopuré, 50 g strösocker och limejuice i köksmaskinens skål och se till att vispen är fastsatt på köksmaskinen.

  • Steg 2

    Blanda på hastighet 4 i 2 minuter. Häll glassbasen i en lufttät behållare och ställ den i kylskåpet över natten.

  • Steg 3

    Fäst den frysta KitchenAid-glasskålen och blandredskapet på köksmaskinen. Vrid köksmaskinen till hastigheten STIR och häll den kalla glassbasen i skålen medan köksmaskinen körs. Rör glassblandningen i köksmaskinen i 20 minuter.

  • Steg 4

    Häll glassen i en lufttät behållare och ställ den i frysen i minst 4 timmar.

  • Steg 5

    När glassen är mycket fast använder du en liten glasskopa för att göra små glassbollar. Frys sedan igen i 1 timme eller tills bollarna är helt hårda.

  • Steg 6

    Tillsätt rismjöl, vatten, återstående strösocker och mangosylt i en mikrovågsugnssäker skål. Vispa ihop.

  • Steg 7

    Täck med plastfolie, mikra i 1 minut på 600 W, rör ihop med en träsked. Upprepa de här stegen 5 gånger tills en klibbig och fast deg bildas.

  • Steg 8

    Vänd ut degen på ett bakbord mjölat med majsstärkelse och kavla ut degen tills den är cirka 3 mm tjock. Skär ut degbitar med ett runt kakmått.

  • Steg 9

    Linda mochi-degbitarna runt de små glassbollarna. Ät omedelbart eller förvara i frysen.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Mangomochi

Steg 1

Tillsätt grädde, mjölk, mangopuré, 50 g strösocker och limejuice i köksmaskinens skål och se till att vispen är fastsatt på köksmaskinen.

Steg 2

Blanda på hastighet 4 i 2 minuter. Häll glassbasen i en lufttät behållare och ställ den i kylskåpet över natten.

Steg 3

Fäst den frysta KitchenAid-glasskålen och blandredskapet på köksmaskinen. Vrid köksmaskinen till hastigheten STIR och häll den kalla glassbasen i skålen medan köksmaskinen körs. Rör glassblandningen i köksmaskinen i 20 minuter.

Steg 4

Häll glassen i en lufttät behållare och ställ den i frysen i minst 4 timmar.

Steg 5

När glassen är mycket fast använder du en liten glasskopa för att göra små glassbollar. Frys sedan igen i 1 timme eller tills bollarna är helt hårda.

Steg 6

Tillsätt rismjöl, vatten, återstående strösocker och mangosylt i en mikrovågsugnssäker skål. Vispa ihop.

Steg 7

Täck med plastfolie, mikra i 1 minut på 600 W, rör ihop med en träsked. Upprepa de här stegen 5 gånger tills en klibbig och fast deg bildas.

Steg 8

Vänd ut degen på ett bakbord mjölat med majsstärkelse och kavla ut degen tills den är cirka 3 mm tjock. Skär ut degbitar med ett runt kakmått.

Steg 9

Linda mochi-degbitarna runt de små glassbollarna. Ät omedelbart eller förvara i frysen.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.