Ingredienser
Steg 1
Tillsätt grädde, mjölk, mangopuré, 50 g strösocker och limejuice i köksmaskinens skål och se till att vispen är fastsatt på köksmaskinen.
Steg 2
Blanda på hastighet 4 i 2 minuter. Häll glassbasen i en lufttät behållare och ställ den i kylskåpet över natten.
Steg 3
Fäst den frysta KitchenAid-glasskålen och blandredskapet på köksmaskinen. Vrid köksmaskinen till hastigheten STIR och häll den kalla glassbasen i skålen medan köksmaskinen körs. Rör glassblandningen i köksmaskinen i 20 minuter.
Steg 4
Häll glassen i en lufttät behållare och ställ den i frysen i minst 4 timmar.
Steg 5
När glassen är mycket fast använder du en liten glasskopa för att göra små glassbollar. Frys sedan igen i 1 timme eller tills bollarna är helt hårda.
Steg 6
Tillsätt rismjöl, vatten, återstående strösocker och mangosylt i en mikrovågsugnssäker skål. Vispa ihop.
Steg 7
Täck med plastfolie, mikra i 1 minut på 600 W, rör ihop med en träsked. Upprepa de här stegen 5 gånger tills en klibbig och fast deg bildas.
Steg 8
Vänd ut degen på ett bakbord mjölat med majsstärkelse och kavla ut degen tills den är cirka 3 mm tjock. Skär ut degbitar med ett runt kakmått.
Steg 9
Linda mochi-degbitarna runt de små glassbollarna. Ät omedelbart eller förvara i frysen.
Våra mest älskade rätter
Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.
Steg 1
Tillsätt grädde, mjölk, mangopuré, 50 g strösocker och limejuice i köksmaskinens skål och se till att vispen är fastsatt på köksmaskinen.
Steg 2
Blanda på hastighet 4 i 2 minuter. Häll glassbasen i en lufttät behållare och ställ den i kylskåpet över natten.
Steg 3
Fäst den frysta KitchenAid-glasskålen och blandredskapet på köksmaskinen. Vrid köksmaskinen till hastigheten STIR och häll den kalla glassbasen i skålen medan köksmaskinen körs. Rör glassblandningen i köksmaskinen i 20 minuter.
Steg 4
Häll glassen i en lufttät behållare och ställ den i frysen i minst 4 timmar.
Steg 5
När glassen är mycket fast använder du en liten glasskopa för att göra små glassbollar. Frys sedan igen i 1 timme eller tills bollarna är helt hårda.
Steg 6
Tillsätt rismjöl, vatten, återstående strösocker och mangosylt i en mikrovågsugnssäker skål. Vispa ihop.
Steg 7
Täck med plastfolie, mikra i 1 minut på 600 W, rör ihop med en träsked. Upprepa de här stegen 5 gånger tills en klibbig och fast deg bildas.
Steg 8
Vänd ut degen på ett bakbord mjölat med majsstärkelse och kavla ut degen tills den är cirka 3 mm tjock. Skär ut degbitar med ett runt kakmått.
Steg 9
Linda mochi-degbitarna runt de små glassbollarna. Ät omedelbart eller förvara i frysen.