Skip the navigation

Lime och kokosrisgröt med hallon

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Lime and Coconut Rice Porridge with Raspberries

-

Duration
Totalt0min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

420 ml

fet konserverad kokosmjölk (1 burk, 400 ml)

70 g

osötad riven kokos

60 ml

lönnsirap

1/4 tsk

tesked finriven limezest

60 ml

färsk limejuice

2 msk

finhackad ingefära

2 tsk

naturligt vaniljextrakt

-

havssalt

450 g

kokt fullkornsris (mjukt men inte mosigt)

3 msk

jungfrukokosolja

160 g

färska hallon

15 g

kokosflingor

Steg för steg

  1. Pour 1 cup (240ml) of the coconut milk, the shredded coconut, maple syrup, lime zest, lime juice, ginger, vanilla, and salt into the blender jar of the KitchenAid® Power Plus® Blender, secure the lid, and blast on high for 30 to 60 seconds, until smooth and creamy.

  2. Tillsätt 1 1/2 kopp (225g) av det kokta riset, sätt på locket och mixa den på variabel hastighet 4 i 10 sekunder tills den är krämig men ändå grov i konsistensen.

  3. (Var försiktig så att du inte mixar den för länge. Du vill inte att blandningen ska vara helt jämn, då blir gröten för mjuk.)

  4. Smält kokosoljan och häll risblandningen i en kastrull och värm på medelvärme, och låt blandningen sjuda i ca 1 minut.

  5. Sätt ner till medelvärme och rör i den resterande 1 1/2 koppen (225 g) kokt ris och resterande 3/4 kopp (180 ml) kokosmjölk.

  6. Rör om i ca 2 minuter tills blandningen tjocknar något, men fortfarande är krämig och lös.

  7. Blandningen kommer att tjockna snabbt efter kylning i en minut, och om du tillagar gröten längre blir den mycket torr.

  8. Fördela gröten jämnt mellan fyra skålar och toppa varje kopp med 1 matsked kokosflingor och 1/4 kopp (40g) färska hallon.

  9. Servera omedelbart.