Lime och kokosrisgröt med hallon
-
Redskap
Ingredienser
Portioner
420 ml
fet konserverad kokosmjölk (1 burk, 400 ml)
70 g
osötad riven kokos
60 ml
lönnsirap
1/4 tsk
tesked finriven limezest
60 ml
färsk limejuice
2 msk
finhackad ingefära
2 tsk
naturligt vaniljextrakt
-
havssalt
450 g
kokt fullkornsris (mjukt men inte mosigt)
3 msk
jungfrukokosolja
160 g
färska hallon
15 g
kokosflingor
Steg för steg
Pour 1 cup (240ml) of the coconut milk, the shredded coconut, maple syrup, lime zest, lime juice, ginger, vanilla, and salt into the blender jar of the KitchenAid® Power Plus® Blender, secure the lid, and blast on high for 30 to 60 seconds, until smooth and creamy.
Tillsätt 1 1/2 kopp (225g) av det kokta riset, sätt på locket och mixa den på variabel hastighet 4 i 10 sekunder tills den är krämig men ändå grov i konsistensen.
(Var försiktig så att du inte mixar den för länge. Du vill inte att blandningen ska vara helt jämn, då blir gröten för mjuk.)
Smält kokosoljan och häll risblandningen i en kastrull och värm på medelvärme, och låt blandningen sjuda i ca 1 minut.
Sätt ner till medelvärme och rör i den resterande 1 1/2 koppen (225 g) kokt ris och resterande 3/4 kopp (180 ml) kokosmjölk.
Rör om i ca 2 minuter tills blandningen tjocknar något, men fortfarande är krämig och lös.
Blandningen kommer att tjockna snabbt efter kylning i en minut, och om du tillagar gröten längre blir den mycket torr.
Fördela gröten jämnt mellan fyra skålar och toppa varje kopp med 1 matsked kokosflingor och 1/4 kopp (40g) färska hallon.
Servera omedelbart.