Skip the navigation

Latte med havremjölk

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
oatmilklatte_thumbnail.jpg

Havremjölk är ett utmärkt mjölkfritt och veganskt alternativ till komjölk som passar kaffedrycker. Havremjölk har en neutral smak och ångas, skummas och hälls upp på ungefär samma sätt som komjölk. Det passar även bra om du vill prova lattekonst.

Duration
Totalt5min
Förberedelser5min

Redskap

CoffeeMachineCoffeeMachine

Ingredienser

Portioner

130 ml

havremjölk

25 ml (1 espresso)

espresso

Efter smak

kakaopulver

Efter smak

socker

Steg för steg

  1. Ånga mjölken. Med havremjölk kan det vara bra att lufta mjölken lite längre, eftersom det tar lite längre tid för skummet att bildas. Du kan använda ångröret eller mjölkskummaren.

  2. När du ser att mjölkskum har bildats sänker du ned ångröret i mjölken och lutar tillbringaren så att en virvel bildas i mjölken, tills tillbringaren nästan blir för varm för att hålla i. Resultatet blir ångad mjölk med lite skum.

  3. Gör en dubbel espresso i din favoritkopp.

  4. Häll den skummade havremjölken i espresson och servera.

    Krydda med kanel och varma vinterkryddor.