Skip the navigation

Chicken and pea pie

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Chicken and pea pie

A whole dish in one pan - this chicken and pea stew is a great winter dish.

Duration
Totalt1h10
Förberedelser10min
Tillagning1h

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

400 g

vetemjöl

200+55 g

osaltat smör, i kuber

3/4+1/2 tsk

salt

70 g

vatten, varmt

2 tbsp

olivolja

2

kycklingbröst

1

lök

2

selleristjälkar

2

morötter

2 klyftor

vitlök

15 g

mjöl

310 ml

kycklingbuljong

40 g

vispgrädde

1/2 tsk

färsk timjan

1/2 tsk

peppar

100 g

frysta ärtor

1

ägg

Steg för steg

  1. Häll mjöl, smör och salt i skålen till köksmaskinen med flatblandaren monterad. Blanda på hastighet 2 i ca 2 minuter. När blandningen är grynig byter du ut flatblandaren mot degkroken. Tillsätt gradvis vattnet under knådning på hastighet 2.

  2. När blandningen är grynig byter du ut flatblandaren mot degkroken. Tillsätt gradvis vattnet under knådning på hastighet 2.

  3. När degen är slät formar du den till en boll med händerna, lindar in den i plastfolie och låter den ligga i kylskåpet i 30 minuter.

  4. Skär degen på mitten och rulla båda halvorna på en mjölad arbetsyta. Smörj en ugnsform med lite matfett och lägg i en av de utkavlade deghalvorna. Skär bort överflödig deg från sidorna.

  5. Värm olivoljan på medelhög värme och tillaga kycklingbrösten.

  6. Fäst flatblandaren på din köksmaskin och lägg kycklingbrösten i skålen. Blanda i 2 minuter på hastighet 2 tills kycklingen är strimlad.

  7. Skala och tärna löken. Skär sellerin i 0,5 cm stora bitar. Skala morötterna och skär dem i skivor. Finhacka vitlöken.

  8. Smält smöret på medelhög värme i en stor stekpanna och tillaga löken, sellerin, morötterna och vitlöken i cirka 6 minuter.

  9. Strö mjölet över grönsakerna och vispa så att mjölet kan absorbera smöret.

  10. Tillsätt kycklingbuljong, grädde och kryddor till grönsakerna och vispa hela tiden. Såsen ska bli tjock och krämig.

  11. Tillsätt den strimlade kycklingen och ärtorna i såsen. Tillaga på låg värme i några minuter.

  12. Häll i kycklingfyllningen och täck med den andra utkavlade deghalvan. Nyp ihop deghalvorna med fingrarna.

  13. Borsta övre delen av pajen med det uppvispade ägget och gör några skåror med en vass kniv för att se till att ånga kan komma ut.

  14. Grädda pajen i 45 minuter i en föruppvärmd ugn på 180 °C.