Skip the navigation

Koreanska salladswraps

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Korean lettuce wraps

De bästa exotiska smakerna kombineras i de här koreanska, krispiga salladswrapsen.

Duration
Totalt30min
Förberedelser30min

Redskap

MeatGrinderMeatGrinder
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

500 g

kycklingbröst i kuber

2 msk

olivolja

4 klyftor

vitlök, finhackad

1 msk

korean chili paste/gochujang

1 msk

sojasås

1 msk

honung

2 msk

risvinäger

2 msk

sesamolja

2 msk

strösocker

1 huvud

grönsallad

1 tsk

sesamfrön

1

gräslök, hackad

Steg för steg

  1. Fäst köttkvarnen med den medelstora malningsskivan på köksmaskinen. Mal kycklingen på hastighet 4.

  2. Värm olivoljan i en stekpanna och tillsätt den malda kycklingen. Stek och rör om regelbundet tills kycklingen inte längre är rosa och all vätska är borta.

  3. Blanda sojasås, sesamolja, koreansk chilipasta, risvinäger, honung, hackad vitlök och strösocker i en skål. Tillsätt kycklingen och blanda tills kycklingen fått färg av såsen.

  4. Låt sjuda tills det mesta av vätskan har tjocknat och absorberats av kycklingen.

  5. Riv av salladsbladen vid roten. Skölj och torka. Lägg kycklingen i salladsbladen. Garnera med sesamfrön och gräslök.