Koreanska salladswraps
De bästa exotiska smakerna kombineras i de här koreanska, krispiga salladswrapsen.
Redskap
Ingredienser
Portioner
500 g
kycklingbröst i kuber
2 msk
olivolja
4 klyftor
vitlök, finhackad
1 msk
korean chili paste/gochujang
1 msk
sojasås
1 msk
honung
2 msk
risvinäger
2 msk
sesamolja
2 msk
strösocker
1 huvud
grönsallad
1 tsk
sesamfrön
1
gräslök, hackad
Steg för steg
Fäst köttkvarnen med den medelstora malningsskivan på köksmaskinen. Mal kycklingen på hastighet 4.
Värm olivoljan i en stekpanna och tillsätt den malda kycklingen. Stek och rör om regelbundet tills kycklingen inte längre är rosa och all vätska är borta.
Blanda sojasås, sesamolja, koreansk chilipasta, risvinäger, honung, hackad vitlök och strösocker i en skål. Tillsätt kycklingen och blanda tills kycklingen fått färg av såsen.
Låt sjuda tills det mesta av vätskan har tjocknat och absorberats av kycklingen.
Riv av salladsbladen vid roten. Skölj och torka. Lägg kycklingen i salladsbladen. Garnera med sesamfrön och gräslök.