Skip the navigation

Kokosglass

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Coconut Ice Cream

Den här mjölkfria kokosglassen som görs med kaffirlimeblad och citrongräs är uppfriskande och full av smak!

Duration
Totalt1h
Förberedelser45min
Tillagning15min

Redskap

IceCreamMakerIceCreamMaker
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

450 g

kokosmjölk

450 g

kokosgrädde

80 ml

agavesirap

50 g

socker

1/2 tsk

salt

50

blad av kaffirlime

1

citrongräs

Steg för steg

  1. Tillsätt kokosmjölk, kokosgrädde, agavesirap, socker och salt i en kastrull och vispa ihop alla ingredienser. Tillsätt kaffirlimeblad. Bryt citrongräset och lägg ned det i kastrullen. Låt sjuda på medelvärme. Rör om då och då. När blandningen börjar sjuda rör du konstant i 2 minuter och tar sedan bort kastrullen från värmen.

  2. Låt kokosblandningen svalna. Ta bort kaffirlimebladen och citrongräset. Häll i en lufttät behållare och ställ i kylskåpet över natten.

  3. Sätt fast skålen till glasstillverkning i KitchenAid-köksmaskinen. Vrid köksmaskinen till hastigheten STIR och häll den kalla kokosglassblandningen i frysskålen medan köksmaskinen körs. Låt köksmaskinen röra om glassblandningen i 20 minuter tills den har samma konsistens som mjukglass.

  4. Häll glassen i en lufttät behållare och ställ den i frysen i 3 timmar. Ät omedelbart efter frysning.

  5. Serveringstips: Servera med rostade kokosflingor.