Skip the navigation

Knapriga småkakor med chokladbitar

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Crispy Chocolate Chip Cookies

Utsökta mjuka och knapriga småkakor med chokladbitar.

Duration
Totalt35min
Förberedelser20min
Tillagning15min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

225 g

vetemjöl

1 tsk

bikarbonat

nypa

salt

170 g

smält smör

225 g

farinsocker

120 g

strösocker

1 tsk

vaniljextrakt

1

ägg

1

äggula

210 g

chokladbitar

Steg för steg

  1. Lägg de torra ingredienserna i en skål.

  2. Fäst flatvispen på köksmaskinen. Vrid hastighetskontrollen till 2. Blanda ihop de torra ingredienserna. 

  3. Tillsätt smör, vaniljextrakt, ägg och äggula. Blanda på hastighet 2 i 2 minuter. Vrid hastighetskontrollen till 4 och blanda i en minut till.

  4. Tillsätt chokladbitar och blanda på hastighet 1 i 30 sekunder tills de har blandats in.

  5. Låt degen kallna i kylskåp i minst 15 minuter. Värm under tiden ugnen till 160 °C. 

  6. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Nyp loss bitar av degen, forma dem till bollar och lägg dem på bakplåtspappret.

  7. Grädda i ca 15 minuter. Kakorna ska vara ljusa och lösa i mitten. Låt dem vila på bakplåten tills de hårdnar.