Skip the navigation

Kanelkaka med kaffe

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Cinnamon Coffee Cake

Enkelt recept för en utsökt hembakad kaka.

Duration
Totalt1h5
Förberedelser5min
Tillagning1h

Redskap

StandMixerStandMixer
SifterSifter

Ingredienser

Portioner

200 g

strösocker

55 g

osaltat smör, mjukt

2

ägg, rumstempererade

75 g

gräddfil

240 g

vetemjöl

1/2 msk

bakpulver

1/2 tsk

salt

1/2 tsk

äkta vaniljextrakt

100 ml

kaffe

20 g

smör, rumsvarmt (smuldegstoppning)

100 g

strösocker (smuldegstopping)

1 tsk

vetemjöl (smuldegstopping)

1 tsk

malen kanel (smuldegstopping)

Steg för steg

  1. Ställ in KitchenAid-kaffemaskinen och brygg kaffet. Mät upp 100 ml kaffe och ställ det åt sidan.

  2. Fäst siktaren/vågdelen på köksmaskinen. Sikta mjöl, bakpulver och salt på hastighet 4. Ställ åt sidan.

  3. Lägg smör och socker i köksmaskinens skål med flatblandare och vispa grädden på hastighet 4 i 1 minut.

  4. Tillsätt ägg, gräddfil, kaffe och vaniljextrakt. Blanda i 30 sekunder på hastighet 4.

  5. Blanda de blöta ingredienserna med de torra på hastighet 2 tills de har blandats.

  6. Häll smeten i en smord bakform med bakplåtspapper.

  7. Smuldegstoppning: lägg vetemjöl, socker, kanel och smör i en skål till en köksmaskin med flatblandare. Blanda tills blandningen är smulig.

  8. Strö smuldegstoppingen över kaksmeten.

  9. Grädda i 1 timme i en 170 °C förvärmd ugn. Kakan är klar när en tandpetare som sätts in i mitten inte är kladdig när du tar upp den. Låt kakan svalna i minst 20 minuter innan du serverar den.