Hemlagad löksoppa
Den här härliga löksoppan är mycket smakrik och toppad med bröd och ost!
Redskap
Ingredienser
Portioner
2,5
stora lökar
3 msk
smör
90 ml
vitt vin
1/2 l
köttbuljong
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar
1,5 knippe
färsk timjan
1
färska lagerblad
75 g
gruyère-ost
1/2
baguette
Steg för steg
Skiva löken tunt med matberedarens skärskiva.
Smält smöret i en stor gryta och tillsätt löken. Rör runt i löken så att den täcks helt av smöret.
Karamellisera löken långsamt på låg värme. Lägg inte på locket och rör inte om i löken för mycket. Den här processen kan ta upp till 45 minuter.
Tillsätt vitt vin, höj värmen och tillaga i fem minuter.
Tillsätt buljongen, salt och peppar och färska örter. Låt sjuda under lock i 30 minuter.
Använd foodprocessorn med skärskiva för att riva gruyère-osten.
Skär brödet i skivor och strö över ost. Ställ in brödet i ugnen tills osten börjar bubbla och bli lite brun.
Servera soppan i djupa skålar och täck den med brödskivorna.