Skip the navigation

Hemlagad löksoppa

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Homemade onion soup

Den här härliga löksoppan är mycket smakrik och toppad med bröd och ost!

Duration
Totalt1h35
Förberedelser15min
Tillagning1h20

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

2,5

stora lökar

3 msk

smör 

90 ml

vitt vin

1/2 l

köttbuljong

1/2 tsk

salt 

1/2 tsk

svartpeppar

1,5 knippe

färsk timjan

1

färska lagerblad

75 g

gruyère-ost

1/2

baguette

Steg för steg

  1. Skiva löken tunt med matberedarens skärskiva.

  2. Smält smöret i en stor gryta och tillsätt löken. Rör runt i löken så att den täcks helt av smöret. 

  3. Karamellisera löken långsamt på låg värme. Lägg inte på locket och rör inte om i löken för mycket. Den här processen kan ta upp till 45 minuter. 

  4. Tillsätt vitt vin, höj värmen och tillaga i fem minuter. 

  5. Tillsätt buljongen, salt och peppar och färska örter. Låt sjuda under lock i 30 minuter. 

  6. Använd foodprocessorn med skärskiva för att riva gruyère-osten.

  7. Skär brödet i skivor och strö över ost. Ställ in brödet i ugnen tills osten börjar bubbla och bli lite brun. 

  8. Servera soppan i djupa skålar och täck den med brödskivorna.