Detaljer

15

Ingredienser

9

Steg

Tid

30'

Förberedelse

75'

Tillagning

105'

Sammanlagt

Ingredienser

  • 400 ghonung
  • 170 gsocker
  • 4kryddnejlika
  • 1citron
  • 2 tskmalen kanel
  • 500 gvetemjöl
  • 50 mlolivolja
  • 360 mlvarmt vatten
  • 1 tsksalt
  • 1,5 mskvitvinsvinäger
  • 400 gpekannötter, krossade
  • 300 gvalnötter, krossade
  • 200 gsmör, smält
  • 2 mskmajsstärkelse
  • 250 mlvatten
Gör det nu
  • Steg 1

    Lägg vatten, honung, 120 g socker, 1 tsk malen kanel, juice från en citron och kryddnejlika i en liten kastrull. Koka upp och låt koka i fem minuter på medelvärme. Låt svalna.

  • Steg 2

    Montera degblandaren på köksmaskinen. Tillsätt 480 g mjöl, olivolja, salt, vinäger och varmt vatten i skålen till köksmaskinen.

  • Steg 3

    Blanda på hastighet 2 tills degen är jämn. Fortsätt att blanda i två minuter. Låt degen vila i en timme i rumstemperatur täckt av plastfolie.

  • Steg 4

    Blanda majsstärkelse med 20 g mjöl och strö det över ytan. Flytta över degen till en lätt mjölad yta. Dela upp degen i jämnstora delar (ungefär 24 st.) och kavla ut dem lövtunt på en mjölad yta. Skär degen i samma storlek som den ugnsform du ska använda. Ställ åt sidan.

  • Steg 5

    Blanda krossade pekannötter och valnötter i en skål med 50 g socker och 1 tsk malen kanel.

  • Steg 6

    Pensla en ugnsform med smält smör och täck med 6 lager filodeg. Pensla varje lager deg med smält smör innan du lägger på nästa lager.

  • Steg 7

    Strö över 1/3 av nötblandningen och täck med sex lager filodeg. Pensla varje lager deg med smält smör innan du lägger på nästa lager. Fortsätt tills nötblandningen är slut och avsluta med sex lager filodeg (pensla med smält smör innan du lägger på nästa lager).

  • Steg 8

    Skär upp baklavan i romber innan du gräddar den i 1 timme 15 minuter i förvärmd ugn i 160 grader.

  • Steg 9

    Ta ut den varma baklavan ur ugnen och häll direkt över honungssirapen i ett jämnt lager. Låt baklavan svalna helt, utan lock och i rumstemperatur.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Hemlagad Baklava

Steg 1

Lägg vatten, honung, 120 g socker, 1 tsk malen kanel, juice från en citron och kryddnejlika i en liten kastrull. Koka upp och låt koka i fem minuter på medelvärme. Låt svalna.

Steg 2

Montera degblandaren på köksmaskinen. Tillsätt 480 g mjöl, olivolja, salt, vinäger och varmt vatten i skålen till köksmaskinen.

Steg 3

Blanda på hastighet 2 tills degen är jämn. Fortsätt att blanda i två minuter. Låt degen vila i en timme i rumstemperatur täckt av plastfolie.

Steg 4

Blanda majsstärkelse med 20 g mjöl och strö det över ytan. Flytta över degen till en lätt mjölad yta. Dela upp degen i jämnstora delar (ungefär 24 st.) och kavla ut dem lövtunt på en mjölad yta. Skär degen i samma storlek som den ugnsform du ska använda. Ställ åt sidan.

Steg 5

Blanda krossade pekannötter och valnötter i en skål med 50 g socker och 1 tsk malen kanel.

Steg 6

Pensla en ugnsform med smält smör och täck med 6 lager filodeg. Pensla varje lager deg med smält smör innan du lägger på nästa lager.

Steg 7

Strö över 1/3 av nötblandningen och täck med sex lager filodeg. Pensla varje lager deg med smält smör innan du lägger på nästa lager. Fortsätt tills nötblandningen är slut och avsluta med sex lager filodeg (pensla med smält smör innan du lägger på nästa lager).

Steg 8

Skär upp baklavan i romber innan du gräddar den i 1 timme 15 minuter i förvärmd ugn i 160 grader.

Steg 9

Ta ut den varma baklavan ur ugnen och häll direkt över honungssirapen i ett jämnt lager. Låt baklavan svalna helt, utan lock och i rumstemperatur.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.