Hamburgare
Här är din guide till hur du gör den perfekta nötköttshamburgaren.
Redskap
Ingredienser
Portioner
450 g
nötkött
1/4
gul lök, grovhackad
1 msk
färsk persilja
1/4
krossad svartpeppar
1/4
vitlökspulver
1/2 msk
salt
1/4 tsk
chilipulver
4 skivor
valfri ost
160 g
coleslaw
8 msk
barbecuesås
Steg för steg
Lägg köttet i frysen i 15 minuter innan det ska malas.
Montera den fina malningsplattan på köttkvarnen i metall och sätt fast den på köksmaskinen.
Ta ut nötköttet ur frysen.
Blanda nötkött, gul lök, persilja, svartpeppar, vitlökspulver, salt och chilipulver i en stor skål.
Ställ in köksmaskinen på hastighet 4 och mata in nötköttet genom köttkvarnen i metall.
Forma nötköttet till fyra biffar och lägg på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Låt vila i 15 minuter.
Ställ en stekpanna på hög värme och vänta tills den blir mycket varm. Lägg hamburgarna i stekpannan och vänta i 2 minuter tills en skorpa har bildats runt hamburgaren.
Vänd hamburgaren och lägg en skiva ost ovanpå. Stek i ytterligare två minuter.
Sätt ihop hamburgaren, avsluta med coleslaw och grillsås eller tillsätt till din favoritgarnering om du vill skräddarsy din hamburgare.