Skip the navigation

Hamburgare

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - BURGERS

Här är din guide till hur du gör den perfekta nötköttshamburgaren.

Duration
Totalt40min
Förberedelser15min
Tillagning25min

Redskap

MeatGrinderMeatGrinder
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

450 g

nötkött

1/4

gul lök, grovhackad

1 msk

färsk persilja

1/4

krossad svartpeppar

1/4

vitlökspulver

1/2 msk

salt

1/4 tsk

chilipulver

4 skivor

valfri ost

160 g

coleslaw

8 msk

barbecuesås

Steg för steg

  1. Lägg köttet i frysen i 15 minuter innan det ska malas.

  2. Montera den fina malningsplattan på köttkvarnen i metall och sätt fast den på köksmaskinen.

  3. Ta ut nötköttet ur frysen.

  4. Blanda nötkött, gul lök, persilja, svartpeppar, vitlökspulver, salt och chilipulver i en stor skål.

  5. Ställ in köksmaskinen på hastighet 4 och mata in nötköttet genom köttkvarnen i metall.

  6. Forma nötköttet till fyra biffar och lägg på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Låt vila i 15 minuter.

  7. Ställ en stekpanna på hög värme och vänta tills den blir mycket varm. Lägg hamburgarna i stekpannan och vänta i 2 minuter tills en skorpa har bildats runt hamburgaren.

  8. Vänd hamburgaren och lägg en skiva ost ovanpå. Stek i ytterligare två minuter.

  9. Sätt ihop hamburgaren, avsluta med coleslaw och grillsås eller tillsätt till din favoritgarnering om du vill skräddarsy din hamburgare.