Skip the navigation

Halloweenkakor

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Halloween biscuits

Kusliga små spökkakor, perfekta för Halloweenfester.

Duration
Totalt20min
Förberedelser5min
Tillagning15min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

155 g

brynt smör, kylt

130 g

strösocker

45 g

farinsocker

1 tsk

vaniljextrakt

180 g

vetemjöl

5 msk

kakaopulver

1/2 tsk

salt

1/2 tsk

bikarbonat

30 g

florsocker

2 tsk

mjölk

Steg för steg

  1. Lägg strösocker, farinsocker, brynt smör, kakaopulver, mjöl, bakpulver, vaniljextrakt och salt i skålen till en köksmaskin med flatvisp.

  2. Sätt hastighetskontrollen på 4 och mixa i tre minuter tills smeten är helt jämn.

  3. Vira in degen ordentligt i plastfolie och låt den vila i kylskåpet i minst 30 minuter.

  4. Kavla ut degen på en mjölad yta och använd ett kakmått för att skära ut halloween-formade kakor.

  5. Flytta kakorna till en bakplåt täckt med bakplåtspapper och grädda i 15 minuter i en förvärmd ugn på 170 °C.

  6. Flytta kakorna till ett galler och låt dem svalna helt innan du dekorerar dem med glasyr.

  7. Blanda florsocker och mjölk ordentligt med en sked till glasyr i en separat skål. Om glasyren är för tjock tillsätter du 1/2 tesked mjölk.

  8. Häll glasyren i en dekorationspenna eller sprits och dekorera kakorna.