Halloweenkakor
Kusliga små spökkakor, perfekta för Halloweenfester.
Redskap
Ingredienser
Portioner
155 g
brynt smör, kylt
130 g
strösocker
45 g
farinsocker
1 tsk
vaniljextrakt
180 g
vetemjöl
5 msk
kakaopulver
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
bikarbonat
30 g
florsocker
2 tsk
mjölk
Steg för steg
Lägg strösocker, farinsocker, brynt smör, kakaopulver, mjöl, bakpulver, vaniljextrakt och salt i skålen till en köksmaskin med flatvisp.
Sätt hastighetskontrollen på 4 och mixa i tre minuter tills smeten är helt jämn.
Vira in degen ordentligt i plastfolie och låt den vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
Kavla ut degen på en mjölad yta och använd ett kakmått för att skära ut halloween-formade kakor.
Flytta kakorna till en bakplåt täckt med bakplåtspapper och grädda i 15 minuter i en förvärmd ugn på 170 °C.
Flytta kakorna till ett galler och låt dem svalna helt innan du dekorerar dem med glasyr.
Blanda florsocker och mjölk ordentligt med en sked till glasyr i en separat skål. Om glasyren är för tjock tillsätter du 1/2 tesked mjölk.
Häll glasyren i en dekorationspenna eller sprits och dekorera kakorna.