Skip the navigation

Halloweenkaka med pumpa

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Halloween Pumpkin Cake

Den här saftiga pumpakakan med färskostkräm och apelsinglasyr blir din favoritdessert i höst.

Duration
Totalt40min
Förberedelser10min
Tillagning30min

Redskap

StandMixerStandMixer
SifterSifter

Ingredienser

Portioner

300 g

vetemjöl

300 g

farinsocker

2 tsk

bikarbonat

150 g

russin

1/2 tsk

salt

4

ägg, vispade

200 g

smör, smält

1/2

apelsin, juice

400 g

butternutpumpa, skalad

200 g

färskost

85 g

smör, mjukt

100 g

florsocker

1

apelsinskal

1 msk

apelsinjuice

4 tsk

kanel

2 tsk

mald ingefära

1 tsk

mald kryddnejlika

1/2 tsk

mald muskot

Steg för steg

  1. Fäst siktaren och vågdelen på köksmaskinen. Sikta mjölet, kryddblandningen (tre teskedar), salt och bikarbonat på hastighet 4. Tillsätt mörkt farinsocker och russin.

  2. Fäst flatblandaren och blanda på omrörningshastighet i 30 sekunder. Tillsätt de vispade äggen, smält smör och apelsinjuice. Blanda på hastighet 4 tills den är väl blandad.

  3. Fäst skiv-/strimlingsdelen utrustad med en mellangrov strimlingskniv på köksmaskinen. Strimla pumpan i skålen med smeten på hastighet 4.

  4. Blanda med en gummispatel tills den är ordentligt blandad.

  5. Värm ugnen till 180 °C. Täck en kvadratisk bakform på 23 x 23 cm med bakplåtspapper.

  6. Häll smeten i formen och grädda i 30 minuter eller tills den är gyllenbrun. Låt svalna helt.

  7. Så här gör du glasyren: Lägg färskost, mjukt smör, florsocker, apelsinskal och apelsinjuice i köksmaskinens skål med flatblandaren.

  8. Blanda tills den blir slät och krämig.

  9. Bred ut glasyren på kakans ovansida.