Skip the navigation

Halloweencheesecake med spindelnätsmönster

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Halloween Spiderweb Cheesecake

Den här spöklika Halloweencheesecaken lyfter festen.

Duration
Totalt10min
Förberedelser10min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

2 msk

strösocker

6 msk

smör, smält

150 g

oreokakor

450 g

färskost, rumstempererad

1 tsk

vaniljextrakt

125 g

florsocker

40 g

gräddfil

60 g

vispgrädde, kall

1 tsk

svart gelfärg

450 g

färskost

Steg för steg

  1. Lägg oreokakor, smält smör och socker i foodprocessorn och blanda på hastighet 2 tills de blandas väl.

  2. Tryck ut blandningen på botten av en form med löstagbar kant som är klädd med bakplåtspapper. Lägg in i frysen tills fyllningen är klar.

  3. Lägg färskost, vaniljextrakt och florsocker i skålen till köksmaskinen med ballongvisp. Blanda på hastighet 6 i 2 minuter.

  4. Blandningen ska vara lätt och luftig.

  5. Tillsätt vispgrädde och gräddfil och blanda på hastighet 6 tills blandningen är väldigt tjock och krämig.

  6. Fördela fyllningen jämnt på den förberedda botten. Slå formen mot köksbänken några gånger för att sprida fyllningen jämnt.

  7. Lägg den svarta färgblandningen (svart gelfärg för livsmedel blandat med färskost) i en liten smetfördelare och gör en spiral i cheesecakesmeten. Börja i mitten av cheesecaken och fortsätt ut mot kanten.

  8. Ta ett rent spett och rita linjer från mitten av kakan mot kanten. Rengör spettet varje gång du gör en ny linje.

  9. Ställ cheesecaken i kylen i minst fyra timmar.

  10. Ta bort formens kant och bakplåtspappret innan du skär kakan.