Gul gazpacho
Gazpachos är den perfekta kombinationen av fräsch och 83439, och den här gulfärgade versionen kommer att ge variation åt dina måltider.
Redskap
Ingredienser
Portioner
100 g
körsbärstomater
150 g
gula persikor
100 g
gul paprika
25 g
krispiga brödkrutonger
1/2 tsk
gurkmeja
4 msk
extra virgin olivolja
2 msk
vitvinsvinäger
1/3 tsk
bordssalt
Steg för steg
Sätt fast Passertillsatsen på KitchenAid Köksmaskin. Placera en skål under tillbehöret (använd den i stål som hör till köksmaskinen) och en mindre framför röret där resterna kommer ut.
Sätt köksmaskinen på hastighet 5 och börja stoppa i körsbärstomaterna.
Skär persikorna i halvor, ta bort kärnan i mitten och skär sedan klyftor samt placera dem i röret. Tryck på försiktigt med påmataren vid behov.
Tillsätt den gula paprikan skuren i skivor och upprepa proceduren.
Krydda vätskan med 2 matskedar vinäger, 4 matskedar olja, 1/3 tesked salt, 1/2 tesked gurkmeja och blanda väl.
Dela upp i 4 glas och servera med brödkrutongerna.
Chili är ett måste för det här receptet: tillsätt några isbitar i glaset och 3-4 droppar Tabasco, rör om och servera.