Skip the navigation

Grönsaksgyoza

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - VEGETABLE GYOZA

Ångande smakbomber som är perfekta som tilltugg eller förrätt på festen.

Duration
Totalt23min
Förberedelser15min
Tillagning8min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

1

schalottenlök

250 g

blandade svampar

30 ml

sesamolja

30 ml

sojasås

2

salladslök

16

wontonark

100 g

sesamfrön

neutral olja

till ångkokning

vatten

Steg för steg

  1. Receptet räcker till 16 dumplings.

  2. Skala och grovhacka schalottenlöken. Lägg den i skålen till den sladdlösa hackaren.

  3. Dela svamparna på mitten och lägg dem i skålen till den sladdlösa hackaren.

  4. Skjut hastighetsreglaget till inställning 2 och tryck ned Puls/På-knappen för att grovhacka grönsakerna.

  5. Värm sesamoljan och stek svampen i 8 minuter.

  6. Rör i sojasåsen och den hackade salladslöken. Tillaga tills nästan allt vatten har avdunstat. Låt svalna.

  7. Fukta kanten på wontonarket och tillsätt en matsked svampfyllning mitt på degen. Nyp eller vik ihop dumplingen.

  8. Doppa undersidan av dumplingen i vatten och sedan i sesamfrön.

  9. Värm lite olja i en stekpanna och stek dumplingarna tills sesamfröna får en gyllene färg. Tillsätt vattnet (akta så att det inte stänker) och täck över stekpannan med lock. Ångkoka i 8 minuter.