Grönsaksgratäng
Den här grönsaksgratängen är en enkel, hälsosam och krämig maträtt som du kommer att älska.
Redskap
Ingredienser
Portioner
2,5
morötter i olika färger
1,5
palsternacka
1/2
sötpotatis
60 g
parmesanost
15 g
smör, tärnat
1,5
timjankvistar
225 ml
grädde
125 ml
standardmjölk
1/2
ägg
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar
60 g
bröd
Steg för steg
Skala morötterna, palsternackorna och sötpotatisen. Skär grönsakerna med foodprocessorn med skärskivan på hastighet 2.
Smula osten med foodprocessorn med universalkniven i rostfritt stål på hastighet 1.
Fördela en tredjedel av de skivade grönsakerna i en ugnssäker form. Lägg en tredjedel av parmesanosten, smör och timjanblad över grönsakerna. Gör samma sak två gånger till.
Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, salt och svartpeppar för hand. Häll gräddblandningen över gratängen.
Täck ugnsformen med aluminiumfolie och tillaga i 60 minuter på 180 °C.
Pulsera brödet i foodprocessorn med universalkniven i rostfritt stål tills det är i fina smulor.
Fördela smulorna över gratängen. Ställ in den i ugnen (utan aluminiumfolie) i ytterligare 20 minuter.