Grekisk sallad
Den här grekiska salladen är fräsch och perfekt en varm sommardag.
Redskap
Ingredienser
Portioner
1
gurka
1/2
rödlök
200 g
körsbärstomater
200 g
fetaost
100 g
kalamataoliver
1 msk
citronsaft
1 msk
rödvinsvinäger
1/2 tsk
salt
1/4 tsk
peppar
1/2 tsk
torkad oregano
60 ml
olivolja
Steg för steg
Sätt i den vändbara skivnings-/rivningsskivan i matberedaren och skiva gurkan på hastighet 2.
Lägg gurkskivorna i en salladsskål.
Skiva rödlöken på hastighet 2 med samma skiva. Lägg den i skålen.
Skär tomaterna i två delar. Lägg dem i skålen.
Tillsätt Kalamataoliver.
Skär fetaosten i kuber. Lägg dem i skålen.
Blanda rödvinsvinäger, citronsaft, torkad oregano, salt och peppar i en liten skål. Tillsätt långsamt olivolja under omrörning.
Häll dressingen på salladen.
Blanda försiktigt ihop allt och servera med rostade pitabröd.