Skip the navigation

Glutenfria pannkakor

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Gluten-Free Pancakes

Duration
Totalt0min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

120 ml

osötad mandelmjölk

2 msk

druvkärneolja samt lite extra till tillagningen

2 msk

lönnsirap

1 msk

naturligt vaniljextrakt

2 medium

ägg

175 g

glutenfritt mjöl

1 tsk

glutenfritt bakpulver

1 tsk

bikarbonat

1/4 tsk

havssalt

Steg för steg

  1. Häll i mjölken, oljan, lönnsirap, vaniljextrakt och ägg i din KitchenAid® Power Plus®-behållare, sätt på locket och mixa på variabel hastighet 3 i 3 till 5 sekunder tills det är väl blandat.

  2. Tillsätt mjöl, bikarbonat, bakpulver, och salt och mixa på variabel hastighet 3 i 5 sekunder tills det är väl blandat.

  3. Ta bort mittendelen av locket, sätt i staven och skrapa ner längs behållarens sidor för att få med alla mjölrester och mixa i 3 till 5 sekunder till för att blanda ner alla mjölklumpar.

  4. (Mixa inte för länge.)

  5. Låt blandningen vila i 5 minuter innan tillagningen.

  6. Värm 1/2 tesked druvkärneolja i en liten stekpanna på medel/låg värme, och häll sedan på 1/3 kopp (80ml) av pannkakssmeten, och fördela jämnt i stekpannan..

  7. Tillaga i cirka 3 minuter tills det börjar bildas bubblor på ovansidan av pannkakan och sidorna börjar att torka.

  8. Använd en spatel för att vända pannkakan och stek i ytterligare 2 minuter eller mer tills den är klar helt igenom.

  9. Upprepa proceduren med den återstående smeten.

  10. Servera pannkakorna med lönnsirap toppad med färsk frukt, riven kokos, krossade nötter, etc.