Skip the navigation

Focaccia

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Focaccia

Det här platta, ugnsbakade italienska brödet kan ätas som smörgås, tillbehör eller antipasto.

Duration
Totalt35min
Förberedelser15min
Tillagning20min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

500 g

vetemjöl

7 g

torrjäst

250 ml

vatten, ljummet

75 ml + extra att droppa över

olivolja

2+1 tsk

salt

1 kvistar

timjan, endast blad

Steg för steg

  1. Lägg mjöl och torrjäst i skålen till köksmaskinen med degkroken monterad. Blanda på hastighet 1 i 20 sekunder tills de torra ingredienserna har blandats ordentligt.

  2. Tillsätt vatten, olivolja och salt. Knåda på hastighet 2 i 4 minuter. Knåda degen för hand i ytterligare en minut. Forma degen till en boll, pensla den med olivolja och täck över den med en fuktig handduk. Låt jäsa i 1 timme.

  3. Kavla degen tills den är 1 cm tjock. Lägg över den på en bakplåt som är penslad med olivolja. Skär av kanterna vid behov. Täck över med en fuktig handduk och låt jäsa i 30 minuter.

  4. Tryck små hål i degen med fingrarna. Strö det sista saltet samt timjan och lite olivolja över focaccian. Grädda i 20 minuter i en förvärmd ugn på 250 °C.

  5. Droppa mer olivolja över.