Engelska scones
Den engelska klassikern scones kan avnjutas till frukost eller som kvällsmål.
Redskap
Ingredienser
Portioner
240 g
vetemjöl
2/3 tsk
bakpulver
1 nypa
salt
2 msk
socker
60 g
smör
120 ml
varm mjölk
1
ägg
Steg för steg
Lägg mjölet i köksmaskinens skål.
Tillsätt bakpulver, salt, socker och smörtärningar.
Fäst flatblandaren och vrid hastighetsreglaget till 2. Blanda i 2 minuter.
Tillsätt långsamt den varma mjölken medan köksmaskinen är igång. Blanda i 2 minuter till.
Lägg degen på den mjölade ytan och vik den tre gånger tills den är slät.
Rulla degen tills den är cirka 3 cm tjock. Använd ett runt kakmått på cirka 5 cm och skär ut sconsen.
Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Vispa ett ägg och pensla sconsen med uppvispat ägg.
Grädda i 10-12 minuter i en förvärmd ugn på 220 °C eller tills den är upphöjd och gyllenbrun på ovansidan.
Servera med citronkräm och vispgrädde.