Skip the navigation

Engelska scones

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - English scones

Den engelska klassikern scones kan avnjutas till frukost eller som kvällsmål.

Duration
Totalt27min
Förberedelser15min
Tillagning12min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

240 g

vetemjöl

2/3 tsk

bakpulver

1 nypa

salt

2 msk

socker

60 g

smör

120 ml

varm mjölk

1

ägg

Steg för steg

  1. Lägg mjölet i köksmaskinens skål.

  2. Tillsätt bakpulver, salt, socker och smörtärningar.

  3. Fäst flatblandaren och vrid hastighetsreglaget till 2. Blanda i 2 minuter.

  4. Tillsätt långsamt den varma mjölken medan köksmaskinen är igång. Blanda i 2 minuter till.

  5. Lägg degen på den mjölade ytan och vik den tre gånger tills den är slät.

  6. Rulla degen tills den är cirka 3 cm tjock. Använd ett runt kakmått på cirka 5 cm och skär ut sconsen.

  7. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Vispa ett ägg och pensla sconsen med uppvispat ägg.

  8. Grädda i 10-12 minuter i en förvärmd ugn på 220 °C eller tills den är upphöjd och gyllenbrun på ovansidan.

  9. Servera med citronkräm och vispgrädde.