Föregående sida

Dulce de leche- och cappuccinogranité

En dekadent dessert för kaffeälskare. Söt, fyllig och perfekt för en sommarkväll.

Börja laga mat

Detaljer

7

Ingredienser

4

Steg

Tid

30'

Förberedelse

30'

Sammanlagt

Ingredienser

  • 4 puckar4 espressopuckar
  • 4 shots4 espressoshots
  • 500 ml500 ml 2 % mjölk
  • 125 ml125 ml dulce de leche
  • 125 ml125 ml förångad mjölk
  • 35 g12 till 15 (35 g) chokladtäckta kaffebönor
  • 6 g2 msk (6 g) riven choklad med kaffesmak
Gör det nu
  • Steg 1

    Dagen före: Häll 1 espressoshot var i 4 formar.

  • Steg 2

    Dagen före: Häll mjölk i formar upp till fyllningslinjen. Varje form bör innehålla cirka 125 ml. Frys formarna i 12 till 24 timmar.

  • Steg 3

    Samma dag: Häll 125 ml dulce de leche i en skål och tunna ut med 125 ml förångad mjölk. Du kan använda andra mjölksorter men se till att konsistensen är rinnande. Rör ihop. Blandningen ska kunna ringlas över och rinna ned över graniténs sidor. Detta är ditt sötningsmedel.

  • Steg 4

    Det här receptet kräver inte temperering. Gör espressogranitén i ett glas eller en skål. Häll 25 ml eller mer (beroende på hur söt du vill ha din cappuccino) av dulce de leche-blandningen över granitén och toppa med 3–4 chokladtäckta kaffebönor eller riven kaffechoklad.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Dulce de leche- och cappuccinogranité

Steg 1

Dagen före: Häll 1 espressoshot var i 4 formar.

Steg 2

Dagen före: Häll mjölk i formar upp till fyllningslinjen. Varje form bör innehålla cirka 125 ml. Frys formarna i 12 till 24 timmar.

Steg 3

Samma dag: Häll 125 ml dulce de leche i en skål och tunna ut med 125 ml förångad mjölk. Du kan använda andra mjölksorter men se till att konsistensen är rinnande. Rör ihop. Blandningen ska kunna ringlas över och rinna ned över graniténs sidor. Detta är ditt sötningsmedel.

Steg 4

Det här receptet kräver inte temperering. Gör espressogranitén i ett glas eller en skål. Häll 25 ml eller mer (beroende på hur söt du vill ha din cappuccino) av dulce de leche-blandningen över granitén och toppa med 3–4 chokladtäckta kaffebönor eller riven kaffechoklad.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.