Skip the navigation

Dulce de leche- och cappuccinogranité

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Dulce De Leche Cappuccino Shave Ice

En dekadent dessert för kaffeälskare. Söt, fyllig och perfekt för en sommarkväll.

Duration
Totalt30min
Förberedelser30min

Redskap

IceShaverIceShaver
StandMixerStandMixer

Ingredienser

4 puckar

espressopuckar

4

espressoshots

500 ml

2 % mjölk

125 ml

dulce de leche

125 ml

skummad mjölk

12 till 15 (35 g)

chokladtäckta kaffebönor

6 g

2 msk (6 g) riven choklad med kaffesmak

Steg för steg

  1. Dagen före: Häll 1 espressoshot var i 4 formar.

  2. Dagen före: Häll mjölk i formar upp till fyllningslinjen. Varje form bör innehålla cirka 125 ml. Frys formarna i 12 till 24 timmar.

  3. Samma dag: Häll 125 ml dulce de leche i en skål och tunna ut med 125 ml förångad mjölk. Du kan använda andra mjölksorter men se till att konsistensen är rinnande. Rör ihop. Blandningen ska kunna ringlas över och rinna ned över graniténs sidor. Detta är ditt sötningsmedel.

  4. Det här receptet kräver inte temperering. Gör espressogranitén i ett glas eller en skål. Häll 25 ml eller mer (beroende på hur söt du vill ha din cappuccino) av dulce de leche-blandningen över granitén och toppa med 3–4 chokladtäckta kaffebönor eller riven kaffechoklad.