Skip the navigation

Curry på potatis blomkål och gröa bönor

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Potato, Cauliflower, and Green Bean Curry

Duration
Totalt0min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

2 msk

druvolja eller extra jungfruolja

300 g

tärnad gul lök

2 tsk

hackad vitlök (6 medelstora klyftor)

1& 1/2 tsk

havssalt

1 burk

osaltade tärnade tomater

70 g

råa osaltade cashewnötter

2 msk

riven färsk ingefära (1 bit på 2,5 cm)

1 msk

färsk citronjuice, samt lite extra till serveringen

1 tsk

garam masala

1 tsk

malen spiskummin (valfritt)

1/2 tsk

gurkmeja

1/2

cayenne pepper

1/2 tsk

malen gul senap

1/2 tsk

malen koriander

1/2 tsk

malen kanel

480 ml

filtrerat vatten, mer om nödvändigt

320 g

skalade och tärnade potatisar

210 g

små blomkålsbuketter

250 g

hackade gröna bönor (2,5 cm bitar)

10 g

finhackad färsk koriander

Steg för steg

  1. Värm oljan och sautera löken och vitlök med 1/4 tsk salt i cirka 5 minuter i en stekpanna över medelvärme tills löken är mjuk och genomskinlig och börjar brynas. Låt svalna något.

  2. Häll i lökblandningen, de konserverade tomaterna med saft, cashewnötter, ingefära, citronsaft, garam masala, kummin, gurkmeja, kajennpeppar, senap, koriander, kanel, och en tesked av saltet i behållaren till KitchenAid® Power Plus® Blender.

  3. Sätt på locket och mixa i 30 till 60 sekunder med variabel hastighet 10 tills den är mjuk och krämig.

  4. Häll den mixade blandningen i en stor gryta över medium-låg värme och rör om i cirka en minut tills den är genomvarm och börjar bubbla och dofta.

  5. Tillsätt de delade potatisarna och koka i 15 minuter, rör om varje minut för att förhindra att blandningen bränner vid. Tillsätt 1/4 kopp (60 ml) av de 2 kopparna filtrerat vatten (eller mer) vid behov när blandningen blir tjockare och börjar att fastna.

  6. Tillsätt blomkålen och gröna bönor och koka i ytterligare 30 minuter och tillsätt 1/4 kopp av det återstående filtrerade vattnet (eller mer) vid behov.

  7. När grönsakerna är kokta som du vill ha dem tar du bort grytan från värmen och tillsätter koriander och rör om.

  8. Tillsätt salt och citronjuice till serveringen.

  9. Servera över ris, quinoa, hirs (eller annat valfritt spannmål) och garnera med koriander.