Skip the navigation

Cupcakes med valnötter och kaffe

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Coffee cream & walnut cupcakes

Dessa cupcakes med valnötter och kaffe är söta och starka och en kaffeälskares dröm blir sann.

Duration
Totalt35min
Förberedelser15min
Tillagning20min

Redskap

StandMixerStandMixer
SifterSifter

Ingredienser

Portioner

150 g

vetemjöl

150 g

mjukt smör

150 g

ljusbrunt socker

3

stora ägg

90 ml

espresso, kyld

45 g

valnötter, hackade

12 halvor

valnötter (till dekoration)

400 g

florsocker

200 g

mjukt smör

Steg för steg

  1. Lägg smör, ljust farinsocker, ägg, mjöl och en stor mängd espresso i en skål till en köksmaskin.

  2. Fäst flatblandaren och mixa på hastighet 2 i 90 sekunder tills en jämn smet bildas.

  3. Tillsätt de hackade valnötterna och mixa i 30 sekunder på hastighet 1.

  4. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Lägg blandningen i formarna.

  5. Grädda i 20 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C. Låt svalna helt.

  6. Glasyren gör du genom att lägga smör och espresso i skålen till köksmaskinen med flatblandaren.

  7. Fäst siktaren och vågdelen.

  8. Vrid hastighetsreglaget till 2 och när smör och espresso blandas i skålen tillsätter du florsockret i siktaren.

  9. Börja sikta florsocker direkt i skålen med smör och espresso. Fortsätt att blanda tills allt är väl blandat och skrapa ned blandningen på skålens sidor om det behövs.

  10. Lägg smörkrämsglasyren i en spritspåse med ett stort runt munstycke.

  11. Spritsa smörkrämsglasyren på varje cupcake och dekorera med en halv valnöt.