Churros
Knapriga på utsidan och fluffiga på insidan. Den här mexikanska efterrätten har allt som en efterrätt ska ha.
Redskap
Ingredienser
Portioner
240 ml
standardmjölk
240 ml
vatten
180 g
smör
2 msk
strösocker
1/2 tsk
salt
250 g
vetemjöl
6
ägg
100 g
kanelsocker
Steg för steg
Blanda 1 tsk kanel med 100 g strösocker. Strö kanelsockret över dina friterade churros.
Häll mjölk, vatten, smör, socker och salt i en kastrull. Värm på medelvärme tills smöret har smält.
Sänk värmen och tillsätt mjölet i en kastrull. Rör om kraftigt med en träsked tills degen är slät.
Lägg degen i skålen till köksmaskinen med flatblandare.
Börja blanda på hastighet 1 och tillsätt äggen ett i taget.
Flytta degen till en spritspåse med ett stjärnmunstycke.
Värm ett stort kärl med friteringsolja tills oljan når 175 °C.
Håll spritspåsen över oljan och kläm ut churros på cirka 8 cm. Klipp av ändarna på dina churros med en sax så att blir det lättare att spritsa.
Stek dina churros i 4 minuter tills de är gyllenbruna.
Strö över kanelsocker direkt när du tar upp dem ur oljan.