Skip the navigation

Chokladmuffins

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Chocolate muffins

Chokladmuffins med vispad grädde är det perfekta mellanmålet till din kaffepaus.

Duration
Totalt40min
Förberedelser20min
Tillagning20min

Redskap

SifterSifter
StandMixerStandMixer

Ingredienser

280 g

vetemjöl

80 g

kakaopulver

1/2 tsk

bikarbonat

2 1/2 tsk

bakpulver

1/2 tsk

salt

250 g

strösocker

2

stora ägg

240 ml

mjölk

55 g

smör, smält och avsvalnat

60 ml

vegetabilisk olja

170 g

chokladbitar

150 ml

vispgrädde

120 g

hallon

Steg för steg

  1. Till 16 muffins

  2. Lägg ägg, mjölk, olja och smält smör i köksmaskinens mindre skål. Fäst trådvispen och vrid hastighetsreglaget till 4. Blanda i 30 minuter. Lägg skålen åt sidan.

  3. Fäst sikten på köksmaskinen. Sikta kakaopulvret och mjölet i en annan skål på hastighet 4.

  4. Tillsätt socker, bakpulver, bikarbonat och salt. Fäst flatblandaren och blanda på hastighet 2 i 15 sekunder. Tillsätt de blandade våta ingredienserna och blanda på hastighet 2 tills de nätt och jämt har blandats. Tillsätt chokladen och blanda i 10 minuter till på hastighet 1.

  5. Fördela blandningen i muffinsformarna och fyll dem nästan hela vägen upp. Grädda i 15–20 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C. Känn i mitten med en tandpetare om de är klara. Flytta dem till ett galler och låt svalna i 15 minuter innan du tar ut dem ur plåten. Ta ut muffinsen ur formarna och låt dem svalna helt.

  6. Häll vispgrädden i en skål av skålarna till köksmaskinen. Mixa på hastighet 10 i 30 sekunder tills det är tjockt.

  7. Toppa muffinsen med en sked vispad grädde och hallon innan du serverar dem.