Chokladmuffins
Chokladmuffins med vispad grädde är det perfekta mellanmålet till din kaffepaus.
Redskap
Ingredienser
280 g
vetemjöl
80 g
kakaopulver
1/2 tsk
bikarbonat
2 1/2 tsk
bakpulver
1/2 tsk
salt
250 g
strösocker
2
stora ägg
240 ml
mjölk
55 g
smör, smält och avsvalnat
60 ml
vegetabilisk olja
170 g
chokladbitar
150 ml
vispgrädde
120 g
hallon
Steg för steg
Till 16 muffins
Lägg ägg, mjölk, olja och smält smör i köksmaskinens mindre skål. Fäst trådvispen och vrid hastighetsreglaget till 4. Blanda i 30 minuter. Lägg skålen åt sidan.
Fäst sikten på köksmaskinen. Sikta kakaopulvret och mjölet i en annan skål på hastighet 4.
Tillsätt socker, bakpulver, bikarbonat och salt. Fäst flatblandaren och blanda på hastighet 2 i 15 sekunder. Tillsätt de blandade våta ingredienserna och blanda på hastighet 2 tills de nätt och jämt har blandats. Tillsätt chokladen och blanda i 10 minuter till på hastighet 1.
Fördela blandningen i muffinsformarna och fyll dem nästan hela vägen upp. Grädda i 15–20 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C. Känn i mitten med en tandpetare om de är klara. Flytta dem till ett galler och låt svalna i 15 minuter innan du tar ut dem ur plåten. Ta ut muffinsen ur formarna och låt dem svalna helt.
Häll vispgrädden i en skål av skålarna till köksmaskinen. Mixa på hastighet 10 i 30 sekunder tills det är tjockt.
Toppa muffinsen med en sked vispad grädde och hallon innan du serverar dem.