Skip the navigation

Chokladmousse

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Mousse Au Chocolat

Duration
Totalt35min
Förberedelser5min
Vila30min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

400 g

ekologisk silkestofu

100 g

mörk choklad (70 %)

12

urkärnade dadlar

70 g

råsocker

knivsudd

salt

Steg för steg

  1. Smält choklad i en värmebeständig skål över en kastrull med kokande vatten.

  2. Rör om i chokladen emellanåt medan den smälter.

  3. Ställ åt sidan för att svalna i rumstemperatur.

  4. Under tiden häller du i silkestofu och dadlar eller socker i blendern.

  5. Sätt på locket noga och blanda tills allt är väl blandat.

  6. Häll i den smälta chokladen och blanda tills allt har blandats samman.

  7. Häll upp blandningen i skålar eller glas och kyl i 30 minuter innan servering.