Skip the navigation

Chokladmadeleinekakor

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - CHOCOLATE MADELEINES

Dessa läckra dubbla chokladmadeleinekakor passar fantastiskt väl till både kaffe och te.

Duration
Totalt1h
Förberedelser40min
Tillagning20min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

70 g

vetemjöl

10 g

kakaopulver

5 g

bakpulver

70 g

smör

85 g

ägg

60 g

strösocker

1 msk

honung

20 g

standardmjölk

150 g

mörk choklad

30 g

hasselnötter, hackade

Steg för steg

  1. Det här receptet ger 12 madeleinekakor

  2. Värm smöret på medelvärme i en liten kastrull tills det får färg. Sila smöret genom en sil och låt det svalna i fem minuter.

  3. Lägg äggen, strösocker, mjölk och honung i skålen på köksmaskinen som är utrustad med en ballongvisp. Öka hastigheten gradvis till den högsta hastigheten och vispa i två minuter tills blandningen är ljus och skummig.

  4. Byt ut ballongvispen mot flatblandaren och tillsätt mjöl, bakpulver och kakaopulver. Blanda på hastighet 2 i ca. en minut. Tillsätt smöret medan du blandar.

  5. Låt smeten vila i kylskåpet i minst två timmar.

  6. Förvärm ugnen till 220 °C.

  7. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa smeten i madeleinekakformen som har smorts med baksprej.

  8. Sätt in madeleinekakorna i ugnen och vrid omedelbart ned temperaturen till 160 °C. Grädda i 15 minuter. Låt svalna.

  9. Smält chokladen i mikrovågsugnen i 30 sekunder. Blanda och upprepa ytterligare tre gånger tills chokladen är helt smält.

  10. Doppa madeleinekakorna halvvägs i den smälta chokladen och strö över hasselnötterna. Lägg dem på ett ark bakplåtspapper och låt chokladen stelna.