Föregående sida
Barn och familj

CHOKLADMADELEINEKAKOR

Dessa läckra dubbla chokladmadeleinekakor passar fantastiskt väl till både kaffe och te.

Börja laga mat

Detaljer

10

Ingredienser

10

Steg

Tid

40'

Förberedelse

20'

Tillagning

60'

Sammanlagt

Ingredienser

  • 70 gvetemjöl
  • 10 gkakaopulver
  • 5 gbakpulver
  • 70 gsmör
  • 85 gägg
  • 60 gströsocker
  • 1 mskhonung
  • 20 gstandardmjölk
  • 150 gmörk choklad
  • 30 ghasselnötter, hackade
Gör det nu
  • Steg 0

    Det här receptet ger 12 madeleinekakor

  • Steg 1

    Värm smöret på medelvärme i en liten kastrull tills det får färg. Sila smöret genom en sil och låt det svalna i fem minuter.

  • Steg 2

    Lägg äggen, strösocker, mjölk och honung i skålen på köksmaskinen som är utrustad med en ballongvisp. Öka hastigheten gradvis till den högsta hastigheten och vispa i två minuter tills blandningen är ljus och skummig.

  • Steg 3

    Byt ut ballongvispen mot flatblandaren och tillsätt mjöl, bakpulver och kakaopulver. Blanda på hastighet 2 i ca. en minut. Tillsätt smöret medan du blandar.

  • Steg 4

    Låt smeten vila i kylskåpet i minst två timmar.

  • Steg 5

    Förvärm ugnen till 220 °C.

  • Steg 6

    Lägg smeten i en spritspåse och spritsa smeten i madeleinekakformen som har smorts med baksprej.

  • Steg 7

    Sätt in madeleinekakorna i ugnen och vrid omedelbart ned temperaturen till 160 °C. Grädda i 15 minuter. Låt svalna.

  • Steg 8

    Smält chokladen i mikrovågsugnen i 30 sekunder. Blanda och upprepa ytterligare tre gånger tills chokladen är helt smält.

  • Steg 9

    Doppa madeleinekakorna halvvägs i den smälta chokladen och strö över hasselnötterna. Lägg dem på ett ark bakplåtspapper och låt chokladen stelna.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

CHOKLADMADELEINEKAKOR

Steg 0

Det här receptet ger 12 madeleinekakor

Steg 1

Värm smöret på medelvärme i en liten kastrull tills det får färg. Sila smöret genom en sil och låt det svalna i fem minuter.

Steg 2

Lägg äggen, strösocker, mjölk och honung i skålen på köksmaskinen som är utrustad med en ballongvisp. Öka hastigheten gradvis till den högsta hastigheten och vispa i två minuter tills blandningen är ljus och skummig.

Steg 3

Byt ut ballongvispen mot flatblandaren och tillsätt mjöl, bakpulver och kakaopulver. Blanda på hastighet 2 i ca. en minut. Tillsätt smöret medan du blandar.

Steg 4

Låt smeten vila i kylskåpet i minst två timmar.

Steg 5

Förvärm ugnen till 220 °C.

Steg 6

Lägg smeten i en spritspåse och spritsa smeten i madeleinekakformen som har smorts med baksprej.

Steg 7

Sätt in madeleinekakorna i ugnen och vrid omedelbart ned temperaturen till 160 °C. Grädda i 15 minuter. Låt svalna.

Steg 8

Smält chokladen i mikrovågsugnen i 30 sekunder. Blanda och upprepa ytterligare tre gånger tills chokladen är helt smält.

Steg 9

Doppa madeleinekakorna halvvägs i den smälta chokladen och strö över hasselnötterna. Lägg dem på ett ark bakplåtspapper och låt chokladen stelna.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.