Ingredienser
Steg 0
Det här receptet ger 12 madeleinekakor
Steg 1
Värm smöret på medelvärme i en liten kastrull tills det får färg. Sila smöret genom en sil och låt det svalna i fem minuter.
Steg 2
Lägg äggen, strösocker, mjölk och honung i skålen på köksmaskinen som är utrustad med en ballongvisp. Öka hastigheten gradvis till den högsta hastigheten och vispa i två minuter tills blandningen är ljus och skummig.
Steg 3
Byt ut ballongvispen mot flatblandaren och tillsätt mjöl, bakpulver och kakaopulver. Blanda på hastighet 2 i ca. en minut. Tillsätt smöret medan du blandar.
Steg 4
Låt smeten vila i kylskåpet i minst två timmar.
Steg 5
Förvärm ugnen till 220 °C.
Steg 6
Lägg smeten i en spritspåse och spritsa smeten i madeleinekakformen som har smorts med baksprej.
Steg 7
Sätt in madeleinekakorna i ugnen och vrid omedelbart ned temperaturen till 160 °C. Grädda i 15 minuter. Låt svalna.
Steg 8
Smält chokladen i mikrovågsugnen i 30 sekunder. Blanda och upprepa ytterligare tre gånger tills chokladen är helt smält.
Steg 9
Doppa madeleinekakorna halvvägs i den smälta chokladen och strö över hasselnötterna. Lägg dem på ett ark bakplåtspapper och låt chokladen stelna.
Våra mest älskade rätter
Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.
Steg 0
Det här receptet ger 12 madeleinekakor
Steg 1
Värm smöret på medelvärme i en liten kastrull tills det får färg. Sila smöret genom en sil och låt det svalna i fem minuter.
Steg 2
Lägg äggen, strösocker, mjölk och honung i skålen på köksmaskinen som är utrustad med en ballongvisp. Öka hastigheten gradvis till den högsta hastigheten och vispa i två minuter tills blandningen är ljus och skummig.
Steg 3
Byt ut ballongvispen mot flatblandaren och tillsätt mjöl, bakpulver och kakaopulver. Blanda på hastighet 2 i ca. en minut. Tillsätt smöret medan du blandar.
Steg 4
Låt smeten vila i kylskåpet i minst två timmar.
Steg 5
Förvärm ugnen till 220 °C.
Steg 6
Lägg smeten i en spritspåse och spritsa smeten i madeleinekakformen som har smorts med baksprej.
Steg 7
Sätt in madeleinekakorna i ugnen och vrid omedelbart ned temperaturen till 160 °C. Grädda i 15 minuter. Låt svalna.
Steg 8
Smält chokladen i mikrovågsugnen i 30 sekunder. Blanda och upprepa ytterligare tre gånger tills chokladen är helt smält.
Steg 9
Doppa madeleinekakorna halvvägs i den smälta chokladen och strö över hasselnötterna. Lägg dem på ett ark bakplåtspapper och låt chokladen stelna.