Den här läckra bundtkakan är en perfekt efterrätt för alla sammankomster.
Ingredienser
Steg 1
Lägg mjöl, bakpulver, natriumbikarbonat, malen kanel och en nypa salt i skålen till köksmaskinen med flatblandare. Blanda på hastighet 1 i 15 sekunder.
Steg 2
Lägg smör och socker i en annan skål. Blanda på hastighet 4 i 1 minut. Tillsätt ägg och fortsätt blanda i ytterligare en minut.
Steg 3
Tillsätt mjölblandningen och kärnmjölken gradvis. Blanda tills smeten blir slät.
Steg 4
Häll smeten i en smord bakform.
Steg 5
Grädda i 50-60 minuter på 170°C.
Steg 6
Blanda färskost, mjölk och florsocker i en liten skål tills det är slätt. Häll glasyren över bundtårtan. Avsluta med rosmarin och färska tranbär.
Våra mest älskade rätter
Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.
Steg 1
Lägg mjöl, bakpulver, natriumbikarbonat, malen kanel och en nypa salt i skålen till köksmaskinen med flatblandare. Blanda på hastighet 1 i 15 sekunder.
Steg 2
Lägg smör och socker i en annan skål. Blanda på hastighet 4 i 1 minut. Tillsätt ägg och fortsätt blanda i ytterligare en minut.
Steg 3
Tillsätt mjölblandningen och kärnmjölken gradvis. Blanda tills smeten blir slät.
Steg 4
Häll smeten i en smord bakform.
Steg 5
Grädda i 50-60 minuter på 170°C.
Steg 6
Blanda färskost, mjölk och florsocker i en liten skål tills det är slätt. Häll glasyren över bundtårtan. Avsluta med rosmarin och färska tranbär.