Föregående sida

Bundtkaka

Den här läckra bundtkakan är en perfekt efterrätt för alla sammankomster.

Börja laga mat

Detaljer

11

Ingredienser

6

Steg

Tid

15'

Förberedelse

60'

Tillagning

75'

Sammanlagt

Ingredienser

  • 300 gmjöl
  • 200 gsmör, mjukt
  • 400 gströsocker
  • 4ägg
  • 200 mlkärnmjölk
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tskbikarbonat
  • 1 tskkanel
  • 1 mskfärskost
  • 1 tskmjölk
  • 70 gflorsocker
Gör det nu
  • Steg 1

    Lägg mjöl, bakpulver, natriumbikarbonat, malen kanel och en nypa salt i skålen till köksmaskinen med flatblandare. Blanda på hastighet 1 i 15 sekunder.

  • Steg 2

    Lägg smör och socker i en annan skål. Blanda på hastighet 4 i 1 minut. Tillsätt ägg och fortsätt blanda i ytterligare en minut.

  • Steg 3

    Tillsätt mjölblandningen och kärnmjölken gradvis. Blanda tills smeten blir slät.

  • Steg 4

    Häll smeten i en smord bakform.

  • Steg 5

    Grädda i 50-60 minuter på 170°C.

  • Steg 6

    Blanda färskost, mjölk och florsocker i en liten skål tills det är slätt. Häll glasyren över bundtårtan. Avsluta med rosmarin och färska tranbär.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Bundtkaka

Steg 1

Lägg mjöl, bakpulver, natriumbikarbonat, malen kanel och en nypa salt i skålen till köksmaskinen med flatblandare. Blanda på hastighet 1 i 15 sekunder.

Steg 2

Lägg smör och socker i en annan skål. Blanda på hastighet 4 i 1 minut. Tillsätt ägg och fortsätt blanda i ytterligare en minut.

Steg 3

Tillsätt mjölblandningen och kärnmjölken gradvis. Blanda tills smeten blir slät.

Steg 4

Häll smeten i en smord bakform.

Steg 5

Grädda i 50-60 minuter på 170°C.

Steg 6

Blanda färskost, mjölk och florsocker i en liten skål tills det är slätt. Häll glasyren över bundtårtan. Avsluta med rosmarin och färska tranbär.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.