Föregående sida

Björnbärs- och hibiskussorbet

Uppfriskande och somrig sorbet gjord med färska bär som inte bara är vegansk utan även glutenfri!.

Börja laga mat

Detaljer

5

Ingredienser

7

Steg

Tid

45'

Förberedelse

10'

Tillagning

55'

Sammanlagt

Ingredienser

  • 4 tskhibiskuslöste
  • 300 mlvatten
  • 180 gsocker
  • 75 mllimesaft
  • 500 gbjörnbär
Gör det nu
  • Steg 1

    Lägg hibiskusteet i en skål och häll kokande vatten över. Låt dra i 10 minuter och sila.

  • Steg 2

    Lägg sockret och hibiskusteet i en kastrull. Värm på låg värme tills sockret har lösts upp. Låt svalna helt.

  • Steg 3

    Purea björnbären med limesaften i en blender. Sila och blanda med hibiskussirapen.

  • Steg 4

    Häll sorbetblandningen i en lufttät behållare och kyl över natten.

  • Steg 5

    Sätt fast den frysta KitchenAid-skålen till glasstillverkning på köksmaskinen. Vrid köksmaskinen till hastigheten STIR och häll den kalla björnbärssorbetblandningen i frysskålen medan köksmaskinen körs. Rör glassblandningen i köksmaskinen i 20 minuter.

  • Steg 6

    Häll glassen i en behållare och ställ den i frysen tills den är klar att serveras (minst 4 timmar).

  • Anmärkning

    Rengör omedelbart glasskålen för att undvika fläckar.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Björnbärs- och hibiskussorbet

Steg 1

Lägg hibiskusteet i en skål och häll kokande vatten över. Låt dra i 10 minuter och sila.

Steg 2

Lägg sockret och hibiskusteet i en kastrull. Värm på låg värme tills sockret har lösts upp. Låt svalna helt.

Steg 3

Purea björnbären med limesaften i en blender. Sila och blanda med hibiskussirapen.

Steg 4

Häll sorbetblandningen i en lufttät behållare och kyl över natten.

Steg 5

Sätt fast den frysta KitchenAid-skålen till glasstillverkning på köksmaskinen. Vrid köksmaskinen till hastigheten STIR och häll den kalla björnbärssorbetblandningen i frysskålen medan köksmaskinen körs. Rör glassblandningen i köksmaskinen i 20 minuter.

Steg 6

Häll glassen i en behållare och ställ den i frysen tills den är klar att serveras (minst 4 timmar).

Anmärkning

Rengör omedelbart glasskålen för att undvika fläckar.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.