Skip the navigation

Banankaka

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Homemade banana bread

Lagom söt banankaka med chokladbitar är en amerikansk klassiker.

Duration
Totalt1h15
Förberedelser15min
Tillagning1h

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

3

mogna bananer

3

ägg

250 g

vetemjöl

10 g

bakpulver

100 g

brunt socker, hårt packat

130 g

smör, smält

120 g

chokladbitar

Steg för steg

  1. Skala bananerna och bryt dem i mindre bitar. Lägg dem i köksmaskinens skål, med blandaren med flexkant monterad och purea bananerna på hastighet 2 i 1 minut.

  2. Tillsätt äggen och blanda igen i 1 minut på hastighet 2.

  3. Tillsätt mjöl, bakpulver, socker och smält smör och blanda i 2 minuter. 

  4. När smeten är jämn lägger du i den hackade chokladen och blandar ihop lite lätt.

  5. Täck en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten.

  6. Valfritt: Skala en extra banan och skär upp den på längden. Placera den ovanpå smeten.

  7. Grädda i 1 timme på 180°C i en förvärmd ugn. Låt svalna helt innan du tar ut den ur formen.