Skip the navigation

Aioli

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Aioli

Spaniens mest kända sås runt om i världen, aioli, serveras perfekt till bläckfisk, patatas bravas (spanska potatisklyftor) eller bröd.

Duration
Totalt10min
Förberedelser10min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

2 stora

äggulor

250 ml

olivolja

2 msk

hackad vitlök

1

citron

en nypa

salt

en nypa

peppar

Steg för steg

  1. Lägg äggulorna och juicen från en citron i kannan till foodprocessorn.

  2. Tillsätt peppar och salt.

  3. Börja blanda på hastighet 2.

  4. Häll långsamt i olivoljan i en mycket tunn, stadig ström tills en krämig sås börjar bildas.

  5. Blanda tills strukturen liknar krämig och mjuk majonnäs.

  6. Tillsätt hackad vitlök och blanda i ytterligare 10 sekunder.

  7. Smakar utmärkt till stekta bläckfiskringar.